Με στόχο μία ανώτερη ποιότητα ζωής η ομάδα «Minoistas» άρχισε τη δράση της πραγματοποιώντας ένα περιβαλλοντικό λίφτινγκ στην πόλη.

Τη Κυριακή το μεσημέρι, τα μέλη της ομάδας «Minoistas» βρέθηκε στην παραλιακή του Ηρακλείου, στον κόλπο δίπλα από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας όπου και ξεκίνησαν τον καθαρισμό δίνοντας στην πόλη το περιβαλλοντικό λίφτινγκ που της χρειάζεται.

Το κάθε ένα μέλος της ομάδας, μαζί με τους δεκάδες Ηρακλειώτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των «Minoistas», κρατούσαν τα εργαλεία τους, σακούλες, φαράσι, καπέλο, νερό και γάντια μιας χρήσης και άρχισαν να καθαρίζουν τον τόπο κάνοντάς τον αγνώριστο.

Σε λίγες ώρες η περιοχή έγινε αγνώριστη καθώς είχαν μαζευτεί όλα τα σκουπίδια τα οποία είχε ξεβράσει στον κόλπο η θάλασσα και η βροχή αλλά και όλα τα απορρίμματα που είχαν πετάξει στην περιοχή απερίσκεπτοι Ηρακλειώτες.

Οι Minoistas είναι μία ομάδα δράσης που απαρτίζεται ήδη από αρκετούς ευαισθητοποιημένους ανθρώπους που διακρίνουν την ασχήμια στην πόλη και έχουν βάλει στόχο, να κάνουν την αλλαγή, μακριά από κομματικά στεγανά και παρατάξεις.

Με συντονισμένες δραστηριότητες που οργανώνουν σκοπεύουν σε ένα ουσιαστικό αισθητικό και περιβαλλοντικό λίφτινγκ του Ηρακλείου.

Το προφίλ της ομάδας

Οι minoistas είναι μια ανοιχτή κοινότητα πολιτών που αποτελείται αποκλειστικά από εθελοντές και έχουν ως στόχο να ομορφύνει η πόλη του Ηρακλείου. Θεωρούν την υπεράσπιση της προσβασιμότητας στο δημόσιο χώρο στρατηγικό στόχο. Ελεύθερα πεζοδρόμια, ελεύθεροι πεζόδρομοι, ελεύθερες πλατείες.

Πιστεύουν στη δύναμη της μικρής κλίμακας.

«Δυστυχώς δεν θα είμαστε εμείς που θα κάνουμε την πόλη ένα τεράστιο πάρκο ή θα την απαλλάξουμε από το μποτιλιάρισμα. Πριν φτάσουμε εκεί, υπάρχουν εκατομμύρια μικρά, σπουδαία πράγματα που μπορούμε να κάνουμε μαζί», αναφέρουν στην ειδική ιστοσελίδα που έχουν δημιουργήσει.

Οι δράσεις και οι καμπάνιες των minoistas δεν θα είναι «μια κι έξω». Θα έχουν επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα με στόχο την εδραίωση μόνιμων θετικών αποτελεσμάτων.

«Επικαλούμαστε τη νομιμότητα. Ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων καθημερινότητας του Ηρακλείου αλλά και άλλων πόλεων προέρχονται από τη μη εφαρμογή των νόμων που ήδη έχουμε. Υποσχόμαστε να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση με στόχο τον σεβασμό της νομιμότητας. Έχουμε μανία με την καθαριότητα. Το Ηράκλειο δείχνουν βρώμικα για ένα εκατομμύριο λόγους. Οι ευθύνες είναι όλων μας», επισημαίνει η ομάδα ενώ συνεχίζει ότι «Είμαστε δίπλα στους τουρίστες. Ο τουρισμός είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία της πόλης και η φιλοδοξία μας είναι να έχουμε μερίδιο σε μια πιο φιλική, πιο εξυπηρετική και πιο χαμογελαστή πόλη. Αγαπάμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ποδήλατα. Ονειρευόμαστε ένα αποτελεσματικό δίκτυο δημόσιων μέσων μαζικής μεταφοράς, πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων στο κέντρο αλλά και στην περιφέρεια της πόλης μας», καταλήγουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook