Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών έδωσε πρόσφατα την ευκαιρία σε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές εγχόρδων συμφωνικών οργάνων του Μουσικού Σχολείου Χανίων να συμπράξουν μουσικά, καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά με τα μουσικά σχολεία της υπόλοιπης Κρήτης, με κύριο στόχο το άνοιγμα των Μουσικών Σχολείων στις τοπικές κοινωνίες,.

Το εγχείρημα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με επικεφαλής τους μουσικούς του κουαρτέτου εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, οι οποίοι πραγματοποίησαν τρεις (3) ομάδες εργασίας, διάρκειας τριών ημερών στα Χανιά, από 22 έως 24 Μαρτίου 2014, πραγματοποιώντας με την ολοκλήρωση του προγράμματος της κάθε ομάδας, συναυλία μαζί με τους συμμετέχοντες, των Μουσικών Σχολείων του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου.

Η εκδήλωση στα Χανιά πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή και του Δήμου Χανίων και η αρμόδια Αντιδήμαρχος σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Χρυσούλα Χατζηδάκη, ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στη φιλοξενία των συμμετεχόντων και την υποστήριξη της εν λόγω δράσης. _ την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων και το ξενοδοχείο Porto Veneziano, το Σύλλογο Εστίασης Νομού Χανίων και την Ταβέρνα Αχιλλέας, το Καφέ Νύμφες και το Μικρό Εφετείο για τη φιλοξενία και την υποστήριξη της δράσης_.