Τα εγκαίνια της τρίτης περιοδικής έκθεσης του Μουσείου Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων με θέμα: “Μέσα Μάθησης” θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014, στις 17.30, στον χώρο του Μουσείου (Δημοτική Ενότητα Νεροκούρου) από το Τμήμα Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Χανίων και τον Σύλλογο Φίλων του Μουσείου Σχολικής Ζωής.

“Η εν λόγω περιοδική έκθεση επιχειρεί να αναδείξει την ποικιλία των μέσων μάθησης, που εφαρμόστηκαν στην εκπαιδευτική διαδικασία από τις αρχές του 20ου αιώνα έως και σήμερα”, τονίζει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης,προσθέτοντας ότι η έκθεση σχεδιάστηκε εθελοντικά από διεπιστημονική ομάδα του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Σχολικής Ζωής και υλοποιήθηκε έπειτα από χρηματοδότηση από τον Δήμο Χανίων. Μάλιστα, ανάλογα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιάζονται με ευθύνη της Διοικούσας Επιτροπής του Μουσείου, σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Α΄/βάθμιας και Β\’/βάθμιας Εκπαίδευσης.

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής υπάγεται στο Γραφείο Δια Βίου Μάθησης του Τμήματος Παιδείας του Δήμου Χανίων, ενώ βασικός σκοπός του, όπως τονίζει η αρμόδια Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Μουσείου, Χρυσούλα Χατζηδάκη, είναι η αναζήτηση του εκπαιδευτικού και σχολικού παρελθόντος σε όλες τις περιόδους της τοπικής και γενικότερα της Κρητικής Ιστορίας, η επιστημονική ανάλυση, καταγραφή και διαφύλαξή του, η σύνδεσή του με τη σημερινή εκπαιδευτική πραγματικότητα και τις ανάγκες της, καθώς και η προβολή του ως μια σημαντική παράμετρος επιρροής στο αύριο της εκπαίδευσης.

Αρωγός στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων του Μουσείου είναι ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου Σχολικής Ζωής.

Ο Δήμος Χανίων, σύμφωνα με τον Ν. 3852 ανέλαβε το 2010 τη λειτουργία του Μουσείου Σχολικής Ζωής, το οποίο διοικείται από επταμελή επιτροπή, τα μέλη της οποίας η δημοτική αρχή των Χανίων ευχαριστεί θερμά για τη συμβολή τους στην υλοποίηση της έκθεσης.

Καθημερινά με την υποστήριξη του Γραφείου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Χανίων πραγματοποιούνται στον χώρο του Μουσείου ξεναγήσεις σε μαθητές σχολείων, συλλόγους και φορείς, οργανώνονται περιοδικές εκθέσεις υλικών και μέσων, εκδηλώσεις, ημερίδες, συνέδρια με παιδαγωγικό περιεχόμενο.

Για ραντεβού και για ξεναγήσεις σχολείων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Χανίων, στο τηλ. 2821 3 41785.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook