Φαίνεται πως ο Σεραφείμ Τσόκας έκλεισε ένα ακόμη δυνατό όνομα. Ο λόγος για τον γνωστό εα αντιστράτηγο της ΕΛΑΣ Βασίλη Λουράκη που είπε το ναι και κατέρχεται για πρώτη φορά στον χώρο της Αυτοδιοίκησης.

Επι 36 χρόνια στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας υπηρέτησε από θέσεις ευθύνης και ανήλθε τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας με σταθερά βήματα αφού απ όλους είχε αναγωρισθεί η αξία και η προσφορά του.

Το διάστημα 2005-2006 ανέλαβε Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου . ακολούθως Τοποθετήθηκε Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης και στη συνέχεια διετέλεσε Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου μέχρι το 2008 από όπου και συνταξιοδοτήθηκε τον βαθμό του αντιστράτηγου.

Όλο τα διάστημα της πολύχρονης και επιτυχημένης πορείας του στις τάξεις τη; ΕΛΑΣ διακρινόταν για την μεθοδικότητα, το έργο του τις μεγάλες επιτυχίες του και την προσφορά του στους πολίτες.

Αυτή η πορεία του στην ΕΛΑΣ ,η εμπειρία του και ο δυναμισμός του σε συνδυασμό με την ισχυρή προσωπικότητα την επιστημονικότατα του και το ήθος του επιβεβαιώνουν πως πρόκειται για μια ακόμη άριστη επιλογή του Σεραφείμ Τσόκα .

Κ.Σ.