Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Φαιστού μεταξύ της Δημάρχου Φαιστού κ. Μαρίας Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη και του Αστυνομικού Δ/ντή κ. Τηλέμαχου Πανταγάκη στο Δημαρχείο Φαιστού στις Μοίρες. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν θέματα πρόληψης και ασφάλειας των πολιτών στην περιοχή της Μεσαράς.

Από τη μεριά του ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Πανταγάκης επισήμανε την συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. με φορείς και ιδιαίτερα το Δήμο, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Τόνισε δε, ότι η περιοχή της Μεσαράς δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ γίνεται προσπάθεια να εξαλειφθούν και τα ελάχιστα μεμονωμένα περιστατικά που συμβαίνουν. Η παρουσία του επιβεβαιώνει την προσπάθεια για συνεχή επαφή και την καλή συνεργασία σε θέματα αρμοδιότητας τους.

Η Δήμαρχος Φαιστού έθεσε ζητήματα τα οποία κατά εξακολούθηση έχουν τεθεί στη διάρκεια της τριετίας και αποτελούν πάγιο αίτημα της δημοτικής αρχής που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών και τόνισε για μια ακόμα φορά την ανάγκη
συνεργασίας των δυο ανεξάρτητων αρχών, στην κατεύθυνση της προστασίας των δημοτών και επισκεπτών.

Αναφορικά με τη συνάντηση η κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη δήλωσε ότι: « Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών μας και με αυτό το γνώμονα κινούμαστε.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς δηλώνουν πρόθυμοι να συνεργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ από την πλευρά του ο Δήμος Φαιστού συνεχίζει τις επαφές του με τα αρμόδια όργανα και αρχές, σε μια προσπάθεια για την επαρκή στελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό, των Αστυνομικών Υπηρεσιών, θεωρώντας ότι η πρόληψη αποτελεί το μοναδικό ανασταλτικό μέτρο. Άλλωστε η πρόληψη και κοινωνική συνοχή είναι ο στόχος όλων μας».

Η Δήμαρχος Φαιστού και ο Αστυνομικός Διευθυντής ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σάββατο 29 Μαρτίου, στις 18:00, στην ευρεία σύσκεψη φορέων και κατοίκων που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο Αντισκαρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook