Ο Δήμος Φαιστού συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζαρού «Ανάβαση στο Βροντήσι» την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Πρόκειται για διοργάνωση του Ομίλου Υπεραποστάσεων Κρήτης και της ομάδας Κ2 και αφορά τον 1ο Ορεινό Αγώνα Δρόμου, Πεζοπορία καθώς και ποδηλασία Βουνού ΜΤΒ απόστασης 9.350μ. επί ανωμάλου εδάφους.

Η διαδρομή επελέγη λόγω της πλούσιας φυσικής ομορφιάς. Μια φυσιολατρική διαδρομή με πευκόδασος, πρίνους, βότανα και θέα στην Μεσσαρά, το φαράγγι του Ζαρού, τις κορφές του Ψηλορείτη, τα Αστερούσια Όρη έως και το Λιβυκό Πέλαγος.

Η αφετηρία είναι στην Ιερά Μονή Βροντησίου όπου μπορείτε να φτάσετε με το αυτοκίνητο σας ενώ μετά την διαδρομή που θα ακολουθήσετε θα καταλήξετε στο ορειβατικό καταφύγιο Ζαρού, στη θέση «Σαμάρι» σε υψόμετρο 1400μ. όπου είναι και το σημείο τερματισμού.

Η ώρα εκκίνησης είναι 10:30π.μ. για τον Αγώνα Δρόμου και Ποδηλασίας ΜΤΒ ενώ όσοι ακολουθήσουν την διαδρομή της πεζοπορίας θα ξεκινήσουν στις 9:30π.μ. Δηλώσεις συμμετοχής στους υπεύθυνους της οργάνωσης έως και την Παρασκευή 28 Μαρτίου στα τηλέφωνα 6945385044 Καμπιτάκης Μίλτος και 6972365015 Παντατοσάκης Ιωάννης.

Εγγραφές θα γίνονται και μια ώρα πριν (8:30π.μ.) την εκκίνηση στην Ιερά Μονή Βροντησίου. Όλοι οι αθλητές θα συμμετέχουν με δική τους ιατρική ευθύνη ενώ η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Μοιρών.

Οι αθλητές που θα λάβουν τις τρεις πρώτες θέσεις ανά κατηγορία θα τιμηθούν με κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο/δίπλωμα. Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στις 12:30 ενώ θα προσφερθεί κρητικό παραδοσιακό γεύμα από την οργανωτική επιτροπή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook