Αναχώρησε χτες το απόγευμα ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Δανέλλης για την Κροατία ως μέλος της αποστολής της Αντιπροσωπείας της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Κροατίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το πρόγραμμα της αποστολής περιλαμβάνει συναντήσεις και ανταλλαγή απόψεων με την Πρωθυπουργό της χώρας, κα Jadranka Kosor και εκπροσώπους της Κροατικής Κυβέρνησης, τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κροατίας στις Βρυξέλλες κ. Paul Vandoren, καθώς και με δημοσιογράφους αρμόδιους για θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή πορεία της Κροατίας και τις διαδικασίες ένταξής στην ΕΕ.

Το πρόγραμμα της αποστολής, την οποία συναπαρτίζουν άλλοι 11 ευρωβουλευτές από τη Σουηδία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Αγγλία, Ιταλία, Ολλανδία, Γερμανία και Αυστρία, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιους για τις χώρες που βρίσκονται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για την ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων – Π.Γ.Δ.Μ. Τουρκία και Ισλανδία.

Στόχος της επίσκεψης είναι η πλήρης ενημέρωση για την πορεία της Κροατίας πριν την ένταξή της στην ΕΕ. Τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν είναι η ευρωπαϊκή οικονομία και η πολιτική ανταγωνισμού, η περιφερειακή ανάπτυξη και οι διασυνοριακές συνεργασίες της Κροατίας, καθώς και η επικοινωνιακή προβολή της ΕΕ στο πλαίσιο του δημοψηφίσματος προσχώρησης της Κροατίας.

Η επίσκεψη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι η Κροατία έχοντας εκπληρώσει το σύνολο σχεδόν των προϋποθέσεων ένταξης στην Ένωση, αναμένεται να προσχωρήσει μέσα στο 2012.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook