Την Κυριακή (15/5) παραγματοποιήθηκε ο προγραμματισμένος από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία αγώνας ανοικτής θαλάσσης με την ονομασία «Μάχη της Κρήτης», που διοργανώθηκε από το Ναυτικό Όμιλο Χανίων. Ο αγώνας αυτός εντάσσεται στο ετήσιο τοπικό πρωτάθλημα, το οποίο διοργανώνεται από κοινού από Ν.Ο.Χ. και Ι.Ο. Χανίων.

Η διαδρομή  που κάλυψαν οι αθλητές ήταν Ν.Ο.Χ.-νησίδα Θοδώρου-Ν.Ο.Χ, με την απόσταση να είναι 9 ναυτικά μίλια.Ο άνεμος ήταν μεταβλητός τόσο σε διεύθυνση όσο και ένταση, 2-3 μποφόρ, δίνοντας την ευκαιρία να δοκιμαστούν τα πληρώματα στην τακτική αλλά και στην χρήση μπαλονιών.

Τα αποτελέσματα:

1ο το σκάφος "Κορμοράνος" του Ν.Ο. Χανίων, με κυβερνήτη τον Κωνσταντίνο Μανιουδάκη και πλήρωμα τους Α. Κοτόπουλο, Δ. Γαγάρα και Χ. Λίβα.

2ο το σκάφος "Αλμύρα" του Ν.Ο. Χανίων, με κυβερνήτη τον Δημήτρη Ναναδάκη και πλήρωμα τους Γ. Αλιφιεράκη και Ν. Βαρδάκη.

3ο το σκάφος "Αίθρα" του Ν.Ο. Χανίων, με κυβερνήτη τον Α. Γκότση και πλήρωμα τους Ι. Νικολό, Α. Μόρφη, Σ. Παπαντωνίου και Β. Κοζωνάκη.

Ο επόμενος προγραμματισμένος αγώνας είναι στις 3 Ιουνίου με την οργάνωση να έχει αναλάβει ο Ιστιοπλοϊκός  Όμιλος  Χανίων και ο οποίος αφορά την διαδρομή Χανιά-Γραμβούσα-Χανιά.

 

Λευτέρης Αντωνακάκης