Υλικά
 
• 650 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
• 300 γρ. ζάχαρη
• 300 γρ. νερό
• 1 λεμόνι, κομμένο σε τέταρτα
• 1 μήλο, ψιλοκομμένο
• 80 γρ. θυμαρίσιο μέλι
 
Εκτέλεση
 
Πλένουμε καλά τις ελιές και τις βάζουμε σε κατσαρόλα προσθέτοντας νερό μέχρι να τις σκεπάσει. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση και στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλες 2 φορές. 
 
Κατόπιν, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. 
 
Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη το νερό και το λεμόνι και βράζουμε για 6-7 λεπτά μέχρι να αποκτήσουμε ένα σιρόπι. Στραγγίζουμε το σιρόπι, πιέζοντας τα κομμάτια του λεμονιού για να βγάλουν όσο χυμό έχουν. 
 
Βάζουμε σε καθαρή κατσαρόλα, το σιρόπι, τις ελιές, το μήλο και το μέλι. Βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου, μέχρι το μίγμα να αρχίσει να πήζει. 
 
Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε το μπλέντερ μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις. Διατηρούμε τη μαρμελάδα σε βάζο και στο ψυγείο.