Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κατάργηση του κλάδου των οδηγών στα νοσοκομεία. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης την Δευτέρα 31 Μαρτίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ "χθες ο υπουργός Υγείας κατέθεσε διάταξη στο πολυνομοσχέδιο, σύμφωνα με την οποία καταργείται η ειδικότητα ΔΕ οδηγών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, θέτοντας τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας".

Το σωματείο καλεί τους βουλευτές του Ηρακλείου να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο και να απαιτήσουν άμεση απόσυρση της διάταξης και τους Διοικητές της 7ης Υ.Π.Ε. και του Πα.Γ.Ν.Η. – Βενιζελείου να αρνηθούν να υπογράψουν τις διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας των οδηγών, ενημερώνοντας άμεσα το υπουργείο Υγείας για την απόλυτη αναγκαιότητα των υπηρεσιών τους στην ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται:

"Το Σωματείο Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. καταγγέλλει στους εργαζόμενους και στο λαό της Κρήτης τη κατάργηση του κλάδου των οδηγών στα νοσοκομεία.

Εντελώς ξαφνικά, τη Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014, ο υπουργός Υγείας κατέθεσε διάταξη στο πολυνομοσχέδιο συμφωνία της Κυβέρνησης – Τρόικα που ψηφίζεται τη Κυριακή το βράδυ, καταργώντας την ειδικότητα ΔΕ οδηγών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, θέτοντας τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Μετά το κλείσιμο νοσοκομείων, τις συγχωνεύσεις και τη διαθεσιμότητα του προσωπικού τους, η Κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας προχωρούν στη κατάργηση ολόκληρων κλάδων εργαζομένων, όπως οι οδηγοί των νοσοκομείων. Καταργούν μια από τις πιο νευραλγικές υποστηρικτικές υπηρεσίες των νοσοκομείων του νομού μας και πλέον τα καθιστά απόλυτα δυσλειτουργικά, επιχειρώντας να μεταφέρει το υπηρεσιακό κενό που δημιουργείται στους ασθενείς, στους συνοδούς τους και τους υγειονομικούς ( ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό προσωπικό ).

Οι πέντε οδηγοί του ΠΑΓΝΗ και οι άλλοι πέντε του Βενιζελείου, αν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο μπαίνουν σε διαθεσιμότητα, όχι μόνο δεν επαρκούν, αλλά είναι απόλυτα απαραίτητοι για την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων. Δουλεύουν σε σκληρές συνθήκες εντατικοποίησης και απλήρωτων υπερωριών για να ανταποκριθούν στις δεκάδες τακτικές και έκτακτες υποχρεώσεις, εκτελώντας και καθήκοντα ακόμα και πέρα από την ειδικότητα τους. Η απομάκρυνση τους θα έχει τραγικές συνέπειες στη καθημερινή λειτουργία των νοσοκομείων μας, στερώντας τα από τη διακίνηση υλικών, φαρμάκων, αιμοδοσίας και εφοδιασμού, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια την ασφάλεια των ασθενών.

Η επιχειρούμενη μετακίνηση τους προς το ΕΚΑΒ και οι διαβεβαιώσεις ότι δεν θα απολυθούν είναι πρόσχημα. Εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο της Κυβέρνησης για ολοκληρωτικό πέρασμα των υπηρεσιών Υγείας στον ιδιωτικό τομέα και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Κατηγορηματικά δηλώνουμε και ας το ακούσουν καλά από τις διοικήσεις του νοσοκομείου και της ΥΠΕ μέχρι τη διοίκηση του υπουργείου Υγείας και τη Κυβέρνηση ότι δεν θα επιτρέψουμε καμία διαθεσιμότητα – κινητικότητα, πόσο μάλλον απόλυση συναδέλφων μας.
Καλούμε τους εργαζόμενους του Πα.Γ.Ν.Η. σε αγωνιστική επαγρύπνηση, συναδελφική αλληλεγγύη και μαχητική ετοιμότητα.

Καλούμε το λαό, σωματεία και συλλόγους, όλους τους εργαζόμενους της Κρήτης σε ένα μεγάλο μέτωπο αγώνα, υπεράσπισης των νοσοκομείων και της δωρεάν Υγείας για όλους.

Καλέσαμε τους βουλευτές του νομού μας να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο και να απαιτήσουν άμεση απόσυρση της διάταξης διαθεσιμότητας της ειδικότητας ΔΕ οδηγών στα νοσοκομεία της χώρας, διαφορετικά θα είναι υπόλογοι στο λαό και τους εργαζόμενους του Ηρακλείου.

Καλέσαμε το Διοικητή της 7ης Υ.Π.Ε. και το Διοικητή Πα.Γ.Ν.Η. – Βενιζελείου να αρνηθούν να υπογράψουν τις διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας των οδηγών, ενημερώνοντας άμεσα το υπουργείο Υγείας για την απόλυτη αναγκαιότητα των υπηρεσιών τους στην ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ"

Για το θέμα αντιδρά και ο σύλλογος εργαζομένων θεραπευτηρίου ψυχικών παθήσεων Χανίων (δείτε εδώ)