Η Ένωση Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Χανίων, διοργανώνει εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα «Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος» το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, με προσκεκλημένο ομιλητή τον υποψήφιο Διδάκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και συγγραφέα της σειράς οδηγών Σπουδών «ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ» κ. Κωνσταντίνο Κότιο.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου Χανίων στις 6 μ.μ..
Οι μαθητές και οι γονείς τους θα ενημερωθούν για όλα τα στοιχεία σχετικά με την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και τα Α.Τ.Ε.Ι., για τις σπουδές και τα επαγγέλματα, για το νέο Λύκειο, καθώς και για όλες τις αλλαγές και τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».
Ο σύμβουλος σταδιοδρομίας θα αναφερθεί σε πλήθος θεμάτων και θα απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τις Σχολές και τα Επαγγέλματα που σχετίζονται με το κάθε τμήμα. Θα αναφερθεί επίσης στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές.
Παράλληλα, θα αναλύσει τα Ειδικά Δεδομένα που αφορούν τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, όπως οι ειδικές κατηγορίες, έξυπνες πληροφορίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των αποφοίτων, οι κατηγορίες των αθλητών κ.ά.
Τέλος, θα παρουσιαστούν τα τμήματα της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών του Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης που έχει έδρα τα Χανιά και οι προοπτικές απασχόλησης των αποφοίτων τους, από τον Δρ. Μιχάλη Ταταράκη, Διευθυντή της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook