Σε δημοσίευμά του με τίτλο \”Yasou: Εκπληκτικό το πώς ανακάμπτει η Ελλάδα!\” το περιοδικό Businessweek πανηγυρίζει για την ελληνική οικονομία.

Το άρθρο επικαλείται ένα διάγραμμα με τις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και όπως τονίζει από μόνο του φανερώνει μία αξιοθαύμαστη ιστορία.

\”Πριν δύο χρόνια, η Ελλάδα ήταν εγκλωβισμένη. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ήταν στο 30% και τώρα έχει πέσει κάτω από το 7%. Είναι σημάδι ότι οι επενδυτές έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να τα βγάλει πέρα με το χρέος του\” σημειώνει το περιοδικό.

Συμπληρώνει επίσης ότι είναι σπάνιο μία χώρα να έχει καταφέρει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να διορθώσει την εικόνα της.

Για το περιοδικό Businessweek, καταλυτικής σημασίας ήταν τα \”φτηνά δάνεια της Τρόικας\” που δεν άφησαν την Ελλάδα να βγει στις αγορές, αλλά και ότι η κυβέρνηση κατάφερε με επιτυχία να τα βγάλει πέρα με πολλές περικοπές κόστους.

Ειδική αναφορά γίνεται στο πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο όπως γράφει το Businessweek κατακτήθηκε νωρίτερα από το προβλεπόμενο, ενώ επισημαίνεται ότι η χώρα ελπίζει να βγει στις αγορές πριν τις ευρωεκλογές.

Τέλος το άρθρο αναφέρεται στις πολύ επιτυχημένες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών τις προηγούμενες ημέρες, στα έργα που προγραμματίζονται, όπως το αεροδρόμιο Καστελίου και το Πάτρα-Πύργος, στην ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο που θα δοθεί σε πολλά σημεία και στην μεγάλη αύξηση του τουρισμού που αναμένεται φέτος.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook