Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση των Deep Purple να δώσουν συναυλία στα Κατεχόμενα.

Οι Deep Purple θα εμφανιστούν στις 24 Μαΐου, σε συναυλιακό χώρο που ετοιμάζει του «πανεπιστημίου» Εγγύς Ανατολή. Οι διοργανωτές κάνουν λόγο για ένα υπερθέαμα σε μια σκηνή 1.250 τετραγωνικών μέτρων, που θα κοστίσει ένα εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα «Κίπρις ποστασί», το συγκρότημα θα φθάσει στα κατεχόμενα από το παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου. Το μεσημέρι η διοίκηση του «πανεπιστημίου» έδωσε συνέντευξη Τύπου, ανακοινώνοντας επίσημα την πραγματοποίηση της συναυλίας, καθώς τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν μόνο δημοσιεύματα σε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Μιλώντας εκ μέρους του «εκτελεστικού συμβουλίου» του «πανεπιστημίου», ο Αχμέτ Σαβασιάν είπε ότι η συναυλία είναι μέρος των εορτασμών για τα 25χρονα του και αυτή θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο εγγύς Ανατολή, το οποίο θα είναι ο μεγαλύτερος χώρος πρασίνου κοντά στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Σε ερώτηση της εφημερίδας, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, εάν οι «ε/κ αρχές» προέβαλλαν οποιοδήποτε εμπόδιο για ακύρωση της συναυλίας, εκ μέρους του «πανεπιστημίου», ο Μουράτ Τουζουνκάν είπε ότι την περίοδο που οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και όλοι ελπίζουμε σε μια λύση, μια ροκ συναυλία, που δεν είναι πολιτική εκδήλωση, θα έπρεπε να συνενώνει τον κόσμο. «Η μουσική είναι μια διεθνής γλώσσα και δεν θα έπρεπε να θεωρείται απειλή για οτιδήποτε». «Αυτή η συναυλία θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης και καλής χειρονομίας που δείχνει ότι μπορούμε να ενωθούμε από το διεθνές πνεύμα της μουσικής», πρόσθεσε.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα προγραμματιστούν ναυλωμένες πτήσεις από άλλα μέρη του κόσμου για όσους θέλουν να δουν εκείνη την ημέρα τους Deep Purple. Το βρετανικό ροκ συγκρότημα θα φτάσει στα κατεχόμενα, όπως αναφέρεται, με το ιδιωτικό αεροσκάφος που διαθέτει το «πανεπιστήμιο» εγγύς Ανατολή.

Οργισμένη αντίδραση από την Ευριδίκη

Έντονη ήταν η αντίδραση της Ευρυδίκης για την επερχόμενη συναυλία.

«Αίσχος! Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί δεν επιτρέπεται να γίνει αυτή η συναυλία. Ας κινητοποιηθούν οι υπεύθυνοι εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και όλοι εμείς ώστε να αποτρέψουμε για ακόμα μια φορά ένα τέτοιο γεγονός το οποίο απαιτεί προσοχή γιατί εγκυμονεί κινδύνους. Πρώτα απ\’ όλα το ότι με την κίνηση αυτή κάποιοι αναγνωρίζουν το ψευδοκράτος αγνοώντας την παράνομη τουρκική κατοχή και αδιαφορώντας για την καταπάτηση των δικών μας ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και σας παρακαλώ πολύ, μη διαβάσω στον δικό μου τοίχο σχόλια τύπου: “Πόσο κάνει το εισιτήριο να πάμε;”. Όποιος έχει τέτοιες ανθελληνικές τάσεις δε χωράει στους \”φίλους\” μου. Η μουσική, ναι, δεν έχει όρια και όλοι μας φιλειρηνιστές είμαστε, αλλά σε ό,τι αφορά την πατρίδα μας, τα δικαιώματα μας, τον λαό μας, υπάρχουν όρια τα οποία πρέπει πρώτα οι άλλοι να μάθουν να σέβονται. Όταν μας σεβαστούν, θα υπάρξει κ λύση, δίκαιη και βιώσιμη και για τις δύο πλευρές και τότε ας γίνουν όσες συναυλίες θέλουν. Σε μια Κύπρο ΕΛΕΥΘΕΡΗ, όχι σε ένα \”υπό παράνομη κατοχή\” \”ψευδοκράτος\”!», έγραψε στο Facebook.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook