Την επιμήκυνση του σχολικού έτους 2014-2015 αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μία εξέλιξη που εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του υπουργείου για το επόμενο διδακτικό έτος.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες οι μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων αναμένεται να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους μία εβδομάδα νωρίτερα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι το πρώτο κουδούνι θα ακουστεί του χρόνου στα σχολεία την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη.

  • Το υπουργείο παιδείας θα προχωρήσει και στην κατάργηση τόσο της Αργίας των Τριών Ιεραρχών τόσο και του Αγίου Ιωάννη με τα μαθήματα τις συγκριμένες ημέρες να διεξάγονται κανονικά.

  • Ο σχεδιασμός του υπουργείο προβλέπει αλλαγές και στον αριθμό των εκπαιδευτικών εκδρομών που θα πραγματοποιήσουν σχολεία τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και τις δευτεροβάθμιας, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ αναμένεται να αυξηθούν μόνο οι εκδρομές εκπαιδευτικού χαραχτήρα.

  • Ο υπουργός παιδείας φαίνεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδιασμού με στόχο το σχολικό έτος να επιμηκυνθεί κατά 50 και πλέον ώρες.

Την ίδια στιγμή η συνδικαλιστική κοινότητα κρατά στάση αναμονής περιμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις.

\’\’Άν θέλει να επιμηκύνει το σχολικό έτος ο Υπουργός ας «επιμηκύνει» και τα κονδύλια που θα εξασφαλίσουν θέσεις εργασίας για τις στρατιές άνεργων εκπαιδευτικών , με βασικότερο σκοπό να υπάρχουν εκπαιδευτικοί στην ώρα τους στα σχολεία το Σεπτέμβρη\’\’, τονίζει χαρακτηριστικά ο αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης Δημήτρης Δερμιτζάκης.

Flashnews.gr/ Ν. Παναγιωτόπουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook