Στο πλαίσιο των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2014» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου το “ΣΧΗΜΑ 7” παρουσιάζει το Θέατρο για παιδιά και όχι μόνο,«ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ» του Σαίξπηρ, για δυο παραστάσεις, Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Μαρτίου στο Θεατρικό Σταθμό στις 18:00. 
Είσοδος 6€.

Το έργο αφηγείται την ιστορία της νεαρής Βιόλα που φτάνει στις ακτές της Ιλλυρίας μετά από ένα ναυάγιο, πιστεύοντας ότι ο δίδυμος αδερφός της Σεβαστιανός έχει πνιγεί ,και μπαίνει στην υπηρεσία του δούκα Ορσίνο ντυμένη αγόρι. Ο μελαγχολικός δούκας είναι ερωτευμένος με την όμορφη Ολίβια η οποία με τη σειρά της ερωτεύεται την Βιόλα πιστεύοντας ότι είναι αγόρι. Στην Ιλλυρία όμως κάποια στιγμή εμφανίζεται ο Σεβαστιανός.

Η δωδέκατη νύχτα είναι η νύχτα των Θεοφανείων που κλείνει τον κύκλο των Χριστουγεννιάτικων γιορτών. Πρόκειται για την τελευταία νύχτα χορού ,μεταμφιέσεων και έρωτα που υπάρχει από τα παγανιστικά χρόνια και είναι γνωστή γιατί οι ευγενείς παραμέριζαν τις διαφορές τους, σταματούσαν τους πολέμους και άνοιγαν τις πόρτες των σπιτιών τους στους φτωχούς και τους κατατρεγμένους, "ξορκίζοντας" τον παγερό χειμώνα.

Ο λόγος του Σαίξπηρ είναι μοναδικός. Είναι ένας ποιητικός λόγος γεμάτος εικόνες και πολλαπλά συναισθήματα. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα αυτήν την παράσταση σε γονείς με σκοπό να γνωρίσει το παιδί το κλασικό θέατρο ,αυτόν τον μεγάλο δραματουργό και κυρίως τον λυρικό τρόπο γραφής του τον οποίο σεβαστήκαμε απόλυτα και δουλέψαμε πολύ για να περιγράψουμε και να ζωντανέψουμε στην σκηνή ,με την βοήθεια της μουσικής και του ιδιαίτερου σκηνικού, όλα εκείνα που ο Σαίξπηρ θέλει να μας αποκαλύψει μέσα από τους χαρακτήρες του. Καθένας τους ξεχωριστός με το δικό του ταμπεραμέντο ,προσθέτει την δική του πινελιά στην ιστορία. 

Οι μάσκες ,τα κοστούμια εκείνης της περιόδου ,η μουσική και ο χορός είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν και την δική μας παράσταση. Ένα επιπλέον στοιχείο που αντιπροσωπεύει την παράσταση μας είναι οι φωτισμοί που δημιουργούν την ατμόσφαιρα της κάθε σκηνής με στόχο να ενταχθούν ακόμα πιο πολύ τα παιδιά στην μαγεία του έργου και των ηρώων.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία,μουσική -γενική επιμέλεια Κώστας Μεταξάκης
Διασκεύη-επιμέλεια κειμένου Ράνια Πλατάκη
Χορογραφίες Χαρά Καράλη
Ενδυματολογία Στέλλα Χαιρέτη
Κατασκεύη σκηνικού Ανδρέας Σαντρουζής
Επιμέλεια σκηνικών αντικειμένων Κατερίνα Ζουρίδη
Επιμέλεια αφίσας Πολύτροπο- Little Nautilus
Φωτιστής Νίκος Αβραμάκης

ΔΙΑΝΟΜΗ

Σεβαστιανός- σέρ Τόμπυ Μάνος Αυγουστάκης
Βιόλα Ράνια Πλατάκη
Ορσίνο Κώστας Μεταξάκης
Ολίβια Κατερίνα Ζουρίδη
Μαρία Ρένα Πασπάτη
Μαλβόλιο Τάσος Καισαρλής

Οι συντελεστές ευχαριστούν από καρδιάς τον Γιώργο Μελάνθη, τον Γιώργο Αντωνάκη, τον Άγγελο Αρβανίτη και τον Δήμο Ηρακλείου για την στήριξη τους