Έξι κρατικά πολυτελή αυτοκίνητα δημοπρατούνται μέσω eBay από χθες. Πρόκειται για δυο BMW, δυο Alfa Romeo και δυο Lancia. Η ιταλική κυβέρνηση δήλωσε ότι τις επόμενες τρεις εβδομάδες, 151 “άχρηστα” αυτοκίνητα θα πουληθούν.

Η πρώτη ομάδα αυτοκινήτων που βγαίνει σε πλειστηριασμό – που ανήκαν στο υπουργείο Εσωτερικών – έχει προσελκύσει προσφορές που ανέρχονται σε 82.000 δολάρια.

Η πώληση έρχεται μετά από μια σύγκρουση κορυφής στην καρδιά της ιταλικής κυβέρνησης, η οποία είδε τον Matteo Renzi – τον νεαρό και παράτολμο πρώην δήμαρχο της Φλωρεντίας – να γίνεται πρωθυπουργός το Φεβρουάριο με την υπόσχεση αυστηρών μεταρρυθμίσεων.

Ο Renzi ζήτησε τη λήψη πολιτικών μέτρων που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στη χώρα, καθώς και τον εξορθολογισμό της γραφειοκρατίας και του δικαστικού συστήματος.

Η δημοπρασία – που αρχικά ανακοινώθηκε από Renzi στις 12 Μαρτίου – είναι μέρος της μια δραστικής προσπάθειας να μειώσει το κόστος της διακυβέρνησης. Η κυβέρνηση δήλωσε ότι η πώληση αναδεικνύει τη μεταβαλλόμενη σχέση μεταξύ πολιτών και κυβέρνησης.

Δύο Jaguar του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναμένεται να πωληθούν από το eBay μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπως και εννέα Maserati που κάποτε ανήκαν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της χώρας.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook