Η δεκάχρονη Jersey Vargas από την Καλιφόρνια ταξίδεψε με έξοδα της \”Ένωσης Καθολικών για τα Δικαιαιώματα των Μεταναστών\” από τις ΗΠΑ μέχρι το Βατικανό και προσπάθησε να «τρυπώσει» ανάμεσα στο πλήθος, με την αγωνία να δει τον Πάπα Φραγκίσκο και να του μιλήσει για τον πατέρα της.

Ο Mario Vargas βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από τα 16 χρόνια του και κινδυνεύει άμεσα με απέλαση από τη χώρα, αφού συνελήφθη να οδηγεί χωρίς άδεια τον περασμένο Ιανουάριο.

Η δεκάχρονη ζήτησε από τον Πάπα Φραγκίσκο, που την πλησίασε, προσπερνώντας τη διαχωριστική μπάρα που τους χώριζε, να μιλήσει στον πρόεδρο Ομπάμα για τον πατέρα της και να του ζητήσει να μην τον απελάσουν από τις ΗΠΑ.

Ο Πάπας υποσχέθηκε στη δεκάχρονη ότι θα συζητήσει το πρόβλημά της με τον Αμερικανό πρόεδρο και η μικρή δήλωσε ανακουφισμένη που μίλησε στον ποντίφικα, αφού, όπως είπε, την άκουσε με προσοχή και της υποσχέθηκε ότι θα συζητήσει για το θέμα της με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, την Πέμπτη, μετά τη συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι γνωστή η ευαισθησία του ποντίφικα για τα προβλήματα των μεταναστών και τόνισε ότι θα προσπαθήσει να βρεθεί νομοθετική λύση για τα προβλήματα των μεταναστών στις ΗΠΑ, που δεν έχουν επίσημα έγγραφα και συχνά απελαύνονται, με αποτέλεσμα να χωρίζονται από τις οικογένειές τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook