Οι μουσικοί του κουαρτέτου εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου, διοργανώνουν σεμιναριακό εργαστήριο για Συμφωνικά Έγχορδα και Ορχήστρα εγχόρδων στις 28, 29 & 30 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου.

Με τη λήξη του σεμιναρίου, την Κυριακή 30 Μαρτίου και ώρα 18:30 στην Βασιλική του Αγ. Μάρκου, θα πραγματοποιηθεί συναυλία ανοιχτή στο κοινό από το Κουαρτέτο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών μαζί με τους συμμετέχοντες μαθητές-σπουδαστές και καθηγητές, από όλη την Κρήτη.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του «EuropeDirect», του Δήμου Ηρακλείου, και των ΚΤΕΛ Χανιών-Ρεθύμνου και Ηρακλείου-Λασιθίου.

Το σεμιναριακό εργαστήριο είναι ανοιχτό σε όλους τους μαθητές, σπουδαστές και καθηγητές συμφωνικών εγχόρδων οργάνων που φοιτούν ή διδάσκουν σε Μουσικά Σχολεία, Ωδεία και Μουσικές σχολές στην Κρήτη, καθώς και σε επαγγελματίες μουσικούς. Παρέχεται δωρεάν στους ενδιαφερόμενους, ενώ προβλέπεται χορήγηση υποτροφίας για την κάλυψη της ετήσιας δαπάνης σπουδών ή την αγορά μουσικού οργάνου σε έναν ταλαντούχο μαθητή ή μαθήτρια.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου:
www.mousiko-sxoleio-irakleiou.com τηλέφωνο 2810 761696