Με σύνθημα «Ένα βιβλίο για ανταλλαγή» πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τη χρηστική λειτουργία και υποστήριξη της \”Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης\” στους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Χανίων, την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014, στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, παρουσία του Αντιδημάρχου Χανίων, Δημήτρη Λειψάκη, της προϊσταμένης των Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων, Βιβής Χουδαλάκη, βιβλιοθηκονόμων και εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί, που παρευρέθηκαν, κατανόησαν το θεσμό και την αξία της “Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης”, υποστήριξαν την ιδέα της “υιοθεσίας” των βιβλίων με τα παιδιά των τάξεων τους και τέλος αφού κόλλησαν τα ειδικά αυτοκόλλητα στα βιβλία που έφεραν, τα τοποθέτησαν στο χώρο της “Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης”.

Σημειώνεται ότι η «Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη» αποτελεί υπαίθρια δημόσια βιβλιοθήκη, ανοιχτή στο κοινό καθ’ όλο το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο και στοχεύει στην ανταλλαγή βιβλίων και ιδεών αλλά και στην κοινωνική αλληλεπίδραση, που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των βιβλίων.

Τέσσερα είναι τα σημεία στο Δήμο Χανίων, που έχουν επιλεγεί για να φιλοξενήσουν την «Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη»: α) η πλατεία Δημοτικής Αγοράς, β) η πλατεία Ελευθερίας (Δικαστηρίων), γ) η πλατεία της Σούδας και δ) η πλατεία Κουνουπιδιανών. Καθεμία από αυτές τις βιβλιοθήκες «φιλοξενεί» έργα διαφορετικών καλλιτεχνών, τα οποία παραχώρησαν οι ίδιοι αποκλειστικά για την επένδυση των όψεων της κάθε ανταλλακτικής βιβλιοθήκης και πιο συγκεκριμένα των καλλιτεχνών Αντώνη Ντόνεφ, Γιάννη Βαρελά, Παναγιώτη Τέτση και Θεόδωρου Χρόνη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook