Το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση κατά του ρατσιστικού πογκρόμ στην Αθήνα όπως μεταξύ άλλων αναφέρει.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

Μία στυγερή δολοφονία και μια ανεπιβεβαίωτη φήμη αποδείχθηκαν υπεραρκετά ως αφορμή για το πιο οργανωμένο πογκρόμ κατά “αλλόφυλων” που έχει να επιδείξει το σύγχρονο ελληνικό κράτος. Ένας επιβεβαιωμένος νεκρός και πάνω από 50 άνθρωποι στα νοσοκομεία με βαριά τραύματα από μαχαίρια και χτυπήματα, είναι η απάντηση που δίνουν εδώ και μέρες οι νεοναζιστικές συμμορίες “στην εγκληματικότητα”(!)…

Είναι σίγουρο πως η απελπισία γεννά παραφροσύνη. Κάποιοι σκοτώνουν για μία κάμερα και κάποιοι εκλαμβάνουν τους φόνους μεταναστών από μπράβους της νύχτας, μαφιόζους και πληρωμένους δολοφόνους ως …. “καταπολέμηση της εγκληματικότητας”….

Ο Μανώλης Καντάρης και ο Αλίμ Αμπντούλ Μάναν είναι θύματα από την ίδια πλευρά. Είχαν την ατυχία να ζουν στο ίδιο υποβαθμισμένο κέντρο, να διαβαίνουν τους ίδιους δρόμους, να υπομένουν την ίδια παράνοια που επικρατεί σε αυτήν την περιοχή. Η ανεξέλεγκτη και τυφλή εγκληματική βία που αφαίρεσε τη ζωή του Μανώλη, αναπαράχθηκε ελεγχόμενα τις επόμενες μέρες σε στοχευμένη φασιστική βία, η οποία πήρε τελικά την ζωή του Αλίμ και παραλίγο να σκοτώσει δεκάδες άλλους συνανθρώπους μας.

Το ξαναλέμε. Οι χρυσαυγίτες δεν είναι ούτε πιο πατριώτες, ούτε πιο χριστιανοί, ούτε πιο άρειοι, ούτε μιλάνε καλύτερα τα ελληνικά από τους υπόλοιπους έλληνες. Οι δηλωμένοι και οργανωμένοι φασίστες είναι απλώς εντολοδόχοι. Έχουν μια αποστολή να φέρουν εις πέρας. Και αυτή είναι η υπονόμευση – μέσω της διασποράς παράφορου μίσους – της αλληλεγγύης μεταξύ των λαϊκών στρωμάτων και των κοινωνικών αγώνων που διεξάγουν ή δύνανται να διεξάγουν στο μέλλον. Στόχος τους είναι ο κοινωνικός κανιβαλισμός, το “διαίρει και βασίλευε”, για αυτό και το καλύτερο πεδίο δράσης για αυτούς είναι ο ξεχαρβαλωμένος κοινωνικός ιστός του κέντρου της Αθήνας.

Η άνεση με την οποία κυνηγούν και μαχαιρώνουν, η αστυνομία που αποκλείει ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα για μην τους ενοχλήσει κανείς ενώ μαχαιρώνουν, η κάλυψη που παρέχεται στο πογκρόμ από τα μεγάλα δημοσιογραφικά συγκροτήματα (τα οποία όταν δεν μιλούν χωρίς περιστροφές για “αυτοάμυνα” και “αντεκδίκηση” των κατοίκων του κέντρου, αθωώνουν το δολοφονικό ανθρωποκυνήγι όσων έχουν πιο σκούρο δέρμα από το “ελληνικό δέρμα”, εξισώνοντάς το ως αιτιατό της ληστείας μετά φόνου), δείχνουν του λόγου το αληθές.

Μέσα στον παραλογισμό που χτυπάει τους εγκλωβισμένους κατοίκους των γκέττο, ντόπιους και μετανάστες, οι νεοναζί και τα αφεντικά τους μένουν ακλόνητα διαυγείς και προσηλωμένοι στο έργο τους υποδαυλίζοντας το μίσος και την ρατσιστική παράκρουση. Η κοινωνία πρέπει να αντισταθεί στο δηλητήριο. Η άτυχη χήρα του Μ.Καντάρη επέστρεψε τα λουλούδια που της έστειλε ο αρχηγός της “Χρυσής Αυγής”, δείχνοντας στην κοινωνία ποιος είναι ο ρόλος των ταγματασφαλιτών σε αυτήν την τραγωδία, δείχνοντας πως πάντα υπάρχει περιθώριο αντίστασης στην “ευκολία” του μίσους και στην υιοθέτηση “βολικών” εχθρών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook