Ως ένας από τους 6 καλύτερους Απολογισμούς Συνολικά στην Ελλάδα ξεχώρισε ο Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας 2012 της WIND στο πλαίσιο του θεσμού BRAVO 2014, που διοργανώνει το QualityNet Foundation (QNF) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Βασικός στόχος του θεσμού BRAVO αποτελεί η ενίσχυση του διαλόγου με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη αναφορικά με τα θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας στη χώρα μας. Κάθε χρόνο η εκδήλωση του θεσμού ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των Απολογισμών που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία από 120 επιλεγμένους Stakeholders (ακαδημαϊκοί, επιχειρηματικοί φορείς, δημοσιογράφοι, θεσμικοί, κ.α.)

Συγκεκριμένα o Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας 2012 της WIND διακρίθηκε στις παρακάτω κατηγορίες.

1. Καταναλωτές & Αγορά (Consumers & Market)
2. Διαχείριση φυσικού περιβάλλοντος (environment):
3. Εργασιακές σχέσεις (labor relations)
4. Κοινωνία (Society)
5. Καλύτερος απολογισμός συνολικά

Αμέσως μετά την απονομή ο Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND δήλωσε : «Στην WIND Ελλάς έχουμε προχωρήσει σε μια ξεκάθαρη και θεμελιώδη επιλογή επένδυσης στην ανάπτυξη με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον στηριζόμενοι πάντα στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας. Οι διακρίσεις που έλαβε ο Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας της WIND για το 2012 είναι αποτέλεσμα επίμονης, συστηματικής και πάνω από όλα ομαδικής δουλειάς, όλων όσων ανήκουν στην οικογένεια της WIND.»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και η επιτυχημένη δράση της WIND αναφορικά με τη συμμετοχή της WIND Running Τeam στον Κλασικό Μαραθώνιο και τον θεσμό Run Greece. Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας της ΕΛΕΠΑΠ, κ. Χριστίνα Κατσουρίδη τόνισε ότι η στήριξη της WIND Running Team ήταν καθοριστική με αποτέλεσμα οι εθελοντές που στηρίζουν τα παιδιά του συλλόγου να τετραπλασιαστούν.

Επισημαίνεται ότι ο θεσμός «BRAVO», υποστηρίζεται από το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook