Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την αστυνομία φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας τριών ατόμων, μελών εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε απάτες σε βάρος πολιτών με διάφορα προσχήματα, καθώς και τα στοιχεία ταυτότητας άλλων δύο μελών της.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της σπείρας προσέγγιζαν άτομα με οικονομική άνεση, τα οποία γνώριζαν σε ξενοδοχεία, τουριστικά θέρετρα, κέντρα διασκέδασης και άλλους χώρους και παρίσταναν ψευδώς ότι είναι συγγενικά πρόσωπα προέδρου τραπεζικού ομίλου, δικηγόροι, γιατροί, ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί ή δικαστικοί επιμελητές.

Στη συνέχεια, με το πρόσχημα ότι μπορούσαν να μεσολαβήσουν για την αγορά πολυτελών αυτοκινήτων από κατασχέσεις, σε πολύ χαμηλές τιμές ή για χρηματοδότηση και έκδοση άδειας λειτουργίας καταστήματος, τους έπειθαν να καταβάλλουν τα χρήματα με εντολή πληρωμής σε τράπεζες, τα οποία και εισέπρατταν.

Για να στηρίξουν την εικόνα των ατόμων με οικονομική επιφάνεια που παρουσίαζαν στα θύματά τους, τα μέλη της σπείρας είχαν υιοθετήσει ανάλογο τρόπο ζωής.

Όπως εξακριβώθηκε, με την ίδια μεθοδολογία, τα μέλη της σπείρας είχαν εξαπατήσει το τελευταίο έτος τουλάχιστον 23 άτομα αποσπώντας συνολικά 195.760 ευρώ.

Πρόκειται για τους:

Α) ΤΣΙΠΑ Αντιγόνη, το γένος ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, του Δημητρίου και της Αθηνάς, που γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα.

\"\"

Β) ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο του Θεοδώρου και της Νίτσας, που γεννήθηκε το 1936 στη Νέα Φιλαδέλφεια.

\"\"

Γ) ΒΛΑΧΟ Ηρακλή του Ιωάννη και της Ευαγγελίας, που γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα.

\"\"

Δ) ΤΣΙΠΑ Αλέξανδρο του Μιχαήλ και της Βασιλικής, που γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα.

Ε) ΤΣΙΠΑ Μιχαήλ του Αλέξανδρου και της Αντιγόνης, που γεννήθηκε το 1987 στο Χολαργό.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στη βεβαίωση των παραπάνω εγκλημάτων, καθώς και στην εξακρίβωση τυχόν τέλεσης άλλων αδικημάτων από τους ιδίους.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook