Ένα άρθρο με τον μάλλον παράδοξο τίτλο “Οι Έλληνες μπορούν να μειώσουν το χρέος με σεξ και ναρκωτικά” φιλοξενεί στις σελίδες της η γερμανική Bild, που καταφέρεται εναντίον των Βρυξελλών για τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζεται το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) των ευρωπαϊκών χωρών.

Σύμφωνα με την Bild, μία ευρωπαϊκή οδηγία από τον περασμένο Ιούνιο προσμετρά την πορνεία στις παροχές υπηρεσιών που θα πρέπει να συνυπολογίζονται στο ΑΕΠ, ενώ εντάσσει στις λεγόμενες “παραγωγικές δραστηριότητες” την… απάτη!

“Στο μέλλον -και δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο- ακόμα και τα έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες και από την πορνεία θα λαμβάνονται υπ\’ όψιν στις ευρωπαϊκές στατιστικές”, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Όπως μάλιστα σχολιάζει η Bild, “όσο πιο πολλούς απατεώνες και ναρκωτικά, όσο πιο πολλή αδήλωτη εργασία και πορνεία διαθέτει ένα κράτος, τόσο πιο πλούσιο γίνεται στα χαρτιά”.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πλήττονται από την κρίση; “Για πληγείσες από την κρίση χώρες, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία, σημαίνει πραγματικά οφέλη: Το χρέος σας μειώνεται! Γιατί αυτό ορίζεται από το λόγο του συνολικού δημοσίου χρέους προς το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν. Συνεπώς, με τον νέο υπολογισμό αυξάνεται το ΑΕΠ, και αυτόματα μειώνεται ο λόγος χρέους”, εξηγεί η Bild.

Σύμφωνα με υπολογισμούς εμπειρογνωμόνων, αναφέρει η εφημερίδα, με τη νέα στατιστική μέθοδο θα μπορούσε να μειωθεί το συνολικό χρέος στην Ευρωζώνη κατά 2,3%. Όμως, σύμφωνα με το χριστιανοδημοκράτη ευρωβουλευτή Χέρμπερτ Ρόιλ, η μείωση αυτή θα είναι στην καλύτερη περίπτωση μία μείωση “αισθητικού χαρακτήρα”.

“Η νέα εκδοχή των στατιστικών κανόνων συνιστά μια άπαξ τεχνική ρύθμιση. Με αυτήν δεν πρόκειται να αντιμετωπισθεί το τεράστιο δημόσιο χρέος της Ιταλίας και της Ελλάδας, αλλά στην καλύτερη περίπτωση θα προκύψει μια αισθητικού χαρακτήρα μείωσή του”, δηλώνει στην Bild.

news.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook