To «Ρόδο της Ιεριχούς» δικαίως κατέχει τον τίτλο του πιο παράξενου φυτού, καθώς μπορεί να… νεκρανασταθεί. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Βρέχοντάς το απλά με λίγο νερό. Οσο και αν ακούγεται παράξενο, το συγκεκριμένο φυτό μπορεί να επιβιώσει για χρόνια σε ξερή κατάσταση και παρέχοντάς του λίγη μόνο υγρασία, μπορεί να ξαναζωντανέψει και να βγάλει ακόμη και άνθη.

Το «Ρόδο της Ιεριχούς», γνωστό και «Φυτό της Νεκρανάστασης» ή «Ρόδο της Παναγίας», οπως σημείωνει το Popaganda.gr, πρωτοήλθε στην Ευρώπη πριν από 1.000 περίπου χρόνια με τους Σταυροφόρους από την έρημου του Ισραήλ και της Ιορδανίας. 

Το εν λόγω φυτό, όταν οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για να ευδοκιμήσει, μαζεύει τις ρίζες του και τα κλαδιά του και γίνεται μια ξερή καφετιά μπάλα που αφήνεται στην άνεμο. Μόλις πάλι βρεθεί σε υγρό περιβάλλον και συγκεκριμένα μόλις βρει έστω και ελάχιστο νερό μεταμορφώνεται σε ένα καταπράσινο και εντυπωσιακό φυτό που διατηρείται για αρκετό χρόνο«τριαντάφυλλο» πράσινου χρώματος. Οταν το νερό τελειώσει, το φυτό «μαζεύεται» ξανά και ξεραίνεται, φτάνοντας πάλι στην πρότερη μορφή του.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook