Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων την Κυριακή 22 Μαΐου 2011 διοργανώνει εθελοντική δράση για να συντηρήσει και να καθαρίσει το μονοπάτι του Γκιγκίλου.

Οι εθελοντές του Συλλόγου θα εργαστούν για τον καθαρισμό του μονο-πατιού που οδηγεί από το Ξυλόσκαλο Ομαλού στην κορυφή του Γκίγκιλου, σε υψ. 2.005 μέτρα, από πέτρες και άλλα φερτά υλικά, που έχουν πέσει στο μο-νοπάτι, μετά τις άγριες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τον φετινό χειμώνα, αλλά και παλιότερες χρονιές.

Το μονοπάτι αυτό συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των περισσότερων ορειβατών, Ελλήνων και ξένων, που επισκέπτονται τα Λευκά Όρη και είναι το πιο πολυπερπατημένο στα βουνά μας.

Στην δραστηριότητα αυτή θα βοηθήσουν αρκετοί επιχειρηματίες του οροπε-δίου Ομαλού, με τους οποίους έχουμε έρθει σε επικοινωνία σε πρόσφατες επι-σκέψεις μας εκεί.

Την προσπάθεια αυτή ελπίζουμε να υποστηρίξουν τόσο ο Δήμος Πλατανιά, όσο και η Διεύθυνση Δασών Χανίων, φορείς στα γεωγραφικά όρια των οποίων είναι η περιοχή και έχουν ενημερωθεί έγκαιρα για την ανάγκη εργασιών στο μονοπάτι αυτό.

Στην δράση αυτή ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή αρκετά μέλη του Συλλόγου.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook