Από… τον αέρα ήταν και σήμερα τα νεότερα στις έρευνες για τον εντοπισμό του Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών, καθώς μόνο τα αεροσκάφη είχαν οπτική επαφή με αντικείμενα που επιπλέουν στα νερά του Νότιου Ινδικού ωκεανού. 
Ένα κινεζικό αεροσκάφος ανακοίνωσε ότι στην περιοχή όπου εστιάζονται οι έρευνες από το Σάββατο, που προσδιορίζεται στο Νότιο Ινδικό, αλλά πιο κοντά στις δυτικές ακτές της Αυστραλίας, εντόπισε τρία ακόμα αντικείμενα, που χαρακτηρίζονται ως κόκκινου, άσπρου και πορτοκαλί χρώματος. 
Εν τούτοις, κανένα από τα τρία πλέον κινεζικά πλοία που βρίσκονται στην περιοχή δεν κατόρθωσε να πλησιάσει και να περισυλλέξει κάποιο από τα αντικείμενα αυτά, ώστε να εξακριβωθεί εάν προέρχονται από το Boeing των Malaysia Airlines, που αγνοείται από τις 8 Μαρτίου. 
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση έρευνας που έχει διεξαχθεί στα χρονικά, με τη συμμετοχή πλοίων και αεροπλάνων από επτά χώρες. Παρόλα αυτά, τίποτα συγκεκριμένο δεν έχει αποφέρει ακόμα, αυξάνοντας την αγωνία των συγγενών των επιβατών.
Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, το Σάββατο, ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, άφησε μια ελπίδα στους συγγενείς, λέγοντας πως υπάρχει μια «ελπίδα ενάντια σε κάθε πραγματικότητα» να βρεθούν σώοι οι επιβάτες.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook