Aλλάζουν συνεχώς τόπο διαμονής οι εκατομμυριούχοι με αποτέλεσμα να δημιουργούνται νέα κέντρα πλούτου και να αλλάζει η ισορροπία χρήματος σε όλη την υφήλιο.

Την τελευταία δεκαετία, πρώτη στις προτιμήσεις των απανταχού κροίσων είναι η Βρετανία, σύμφωνα με τη New World Wealth. Συγκεκριμένα, μεταξύ του 2003 και του 2013, 114.1000 εκατομμυριούχοι (δηλαδή όσοι έχουν περιουσία 1 εκατ. δολ. και πάνω, εξαιρούμενης της βασικής κατοικίας) μετανάστευσαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόκειται για τον υπερδιπλάσιο αριθμό σε σχέση με εκείνον που καταγράφεται στη χώρα, που βρίσκεται δεύτερη στην κατάταξη, τη Σιγκαπούρη.

Χάρη στη χαλαρή φορολογική πολιτική και την ασφάλεια που προσφέρει, η Σιγκαπούρη αποτελεί το δεύτερο δημοφιλέστερο τόπο διαμονής για τους εκατομμυριούχους, προσελκύοντας 45.000 από το 2003 έως το 2013.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στην τρίτη θέση με 42.400 εκατομμυριούχους. Ακολουθούν η Αυστραλία με 22.200 και το Χονγκ Κονγκ με άλλους τόσους.

Τώρα από πού φεύγουν όλοι αυτοί οι εκατομμυριούχοι; Κυρίως από την Κίνα. Σύμφωνα με την έκθεση, 76.200 εκατομμυριούχοι εγκατέλειψαν την Κίνα τη συγκεκριμένη δεκαετία. Η Ινδία είναι ο δεύτερος μεγάλος “χαμένος”, καθώς 43.400 έφυγαν από τη χώρα. Ακολουθούν η Γαλλία, η Ιταλία και η Ρωσία.

Η έκθεση επισημαίνει ότι οι Κινέζοι εκατομμυριούχοι προτιμούν κυρίως το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη και τη Βρετανία. Οι Ινδοί μεταναστεύουν στη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, ενώ οι Γάλλοι και οι Ιταλοί εκατομμυριούχοι συρρέουν στη Βρετανία και την Ελβετία.

Παραδόξως, ένας μεγάλος αριθμός Ελβετών εκατομμυριούχων επίσης εγκαταλείπει τη χώρα για τη Σιγκαπούρη, τη Βρετανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το Λονδίνο έχει τους περισσότερους εκατομμυριούχους σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη πόλη, περίπου 339.300. Ακολουθεί η Νέα Υόρκη με 300.100 και το Τόκιο με 226.500 και η Σιγκαπούρη με 225.000.

newmoney,gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook