Αντιδράσεις έχει προκαλέσει και στους εργαζομένους του νοσοκομείου Χανίων, η μεταφορά των οδηγών των ασθενοφόρων των νοσοκομείων στο ΕΚΑΒ.

Σε ανακοίνωσή τους ο σύλλογος εργαζομένων στο γενικό νοσοκομείο Χανίων και η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων αναφέρουν:

Ο υπουργός υγείας αιφνιδιαστικά στο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει προαπαιτούμενα μέτρα στα πλαίσια του προγράμματος της δημοσιονομικής προσαρμογής που κατατέθηκε στη βουλή και ψηφίζεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Κυριακή 30/03/14 σε ένα άρθρο κατέθεσε διάταξη νόμου με το οποίο οι οδηγοί των Νοσοκομείων τίθενται σε κλειστή διαθεσιμότητα;ενός μήνα και μεταφέρονται εν συνόλω στο ΕΚΑΒ.

Με τη διάταξη αυτή διαλύονται τα Νοσοκομεία και αλλοιώνεται η οργανική σύσταση και λειτουργία του ΕΚΑΒ. Στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας είναι η κατάργηση της ειδικότητας των οδηγών που υπηρετούν στα Νοσοκομεία ούτως ώστε μέσα από την διαδικασία της κινητικότητας να καλύψουν τα κενά στο ΕΚΑΒ.

Δεν υπάρχει καμιά θεσμική συζήτηση σχετική με το παραπάνω σχέδιο, ούτε γνωρίζουμε να έχει προηγηθεί κάποιου είδους διάλογος με τους εργαζόμενους και θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός να πληροφορούνται αιφνιδιαστικά οι εργαζόμενοι για το εργασιακό τους μέλλον.

Σε κάθε περίπτωση όμως αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις πρέπει να γνωρίζουν ότι ειδικά και συγκεκριμένα οι υπηρεσίες του Ψυχιατρικού Τομέα του Γ.Ν.Χανίων αλλά και του ίδιου του Νοσοκομείου θεωρούμε ότι είναι πρακτικά αδύνατο να συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς οχήματα και χωρίς οδηγούς. Αναφερόμαστε σε μια σειρά καθημερινών δρομολογίων που είναι απαραίτητο να εκτελεστούν από το Νοσοκομείο προς τους Ξενώνες-Οικοτροφεία-Διαμερίσματα, όπως: τροφοδοσία, μεταφορά δειγμάτων αίματος για εξετάσεις προς το Νοσοκομείο, διακομιδή ενοίκων για προγραμματισμένες ή έκτακτες εξετάσεις, μεταφορά ακάθαρτου ιματισμού και άλλα.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι οποιαδήποτε διοικητική πράξη που θα προκαλεί μη εξυπηρέτηση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου λόγω έλλειψης οδηγών των απαραίτητων οχημάτων, θα βάλει σε άμεσο κίνδυνο την ασφαλή λειτουργία τους, την ίδια την ύπαρξη τους και μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Σας καλούμε να παρέμβετε άμεσα στην κατεύθυνση της απόσυρσης του παραπάνω άρθρου του πολυνομοσχεδίου, διότι με την ψήφιση κα εφαρμογή του θα δημιουργηθεί πρακτικά «μπλακ άουτ» στις υποστηρικτικές υπηρεσίες του Γεν. Νοσοκομείου και των ψυχιατρικών δομών αλλά κατ’ επέκταση με τραγικές συνέπειες για τους ασθενείς".