Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στο Trondheim της Νορβηγίας έλαβε χώρα το παγκόσμιο πρωτάθλημα για την ανάδειξη του άνδρα με το πιο εντυπωσιακό μούσι και μουστάκι στον κόσμο. Φετινός νικητής είναι ο 47χρονος Elmar Weisser, ο οποίος κατατρόπωσε τους άλλους 160 διεκδικητές, μετατρέποντας τα μουστάκια του στο σχήμα της Νορβηγικής σημαίας και ενός ταράνδου!

Όλα ξεκίνησαν από τις 7 το πρωί και κατάφερε να ολοκληρώσει το δημιούργημά του εγκαίρως μόνο με την βοήθεια της αδερφής του. «Όταν δεν έχει κάποιο σχήμα, φτάνει μέχρι και την μέση μου» λέει ο άνδρας. Βέβαια, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που κατέκτησε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό. Το 2005 είχε κερδίσει ξανά στο Βερολίνο, αναπαριστώντας με το μουστάκι του την Πύλη του Βραδεβούργου.

Ο Weisser, που θεωρείται πλέον «βετεράνος» του διαγωνισμού, το 2007 είχε σχηματίσει την γέφυρα του Λονδίνου, ενώ για καλή τύχη των υπολοίπων συμμετεχόντων το 2009 δεν κατάφερε να πάρει μέρος στην διαγωνισμό. Οι… «αθλητές» χωρίζονται σε έξι κατηγορίες: φυσικό, English, Dali, Hungarian, αυτοκρατορικό – και ελεύθερο. Το Φεστιβάλ έχει τις ρίζες του πίσω στα 1995 και πολύ γρήγορα αναδείχθηκε σε παγκόσμιο γεγονός.protothema