Την στήριξή τους στον υποψήφιο δήμαρχο με την αυτοδιοικητική κίνηση Ιεράπετρας «Πολίτες εν Δράση», Μ. Μαχαιριά, ανακοίνωσαν οι \”Οικολόγοι Πράσινοι\” Λασιθίου.

Στην ανακοίνωσή – στήριξη αναφέρουν τα εξής:

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, θεωρούμε ότι η ανεξάρτητη αυτοδιοικητική κίνηση «Πολίτες εν Δράσει», που έχει δημιουργηθεί, εδώ και τέσσερα χρόνια, από ενεργούς πολίτες της Ιεράπετρας και του Μακρύ Γιαλού, συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που εμείς επιζητούμε από μια αυτοδιοικητική κίνηση.

Δημιουργήθηκε από πολίτες, που συμμετέχουν στα δρώμενα της περιοχής, συμμετείχε σε όλες τις δράσεις κοινωνικών, πολιτιστικών και οικολογικών φορέων και είχε μια σοβαρή παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο της Ιεράπετρας, με τους εκλεγμένους της δημοτικούς συμβούλους. Η κίνηση «Πολίτες εν Δράσει», συγκροτήθηκε και λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες, παίρνει αποφάσεις μέσα από ανοικτές γενικές συνελεύσεις.

Με συλλογικές διαδικασίες αποφασίστηκε η διακήρυξη της κίνησης, με την οποία συμφωνούμε και με απόφαση Γενικής Συνέλευσης ανακηρύχτηκε ως υποψήφιος δήμαρχος ο Μιχάλης Μαχαιράς.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε, όπως κάναμε και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, την αυτοδιοικητική κίνηση Ιεράπετρας «Πολίτες εν Δράση».

Στη νέα προσπάθεια ανασυγκρότησης του δήμου Ιεράπετρας, ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δοθεί, στην ενίσχυση των παραγόμενων τοπικών ποιοτικών προϊόντων. Να στηριχθεί δυναμικά η φυτική παραγωγή, που αποτελεί τη βάση ανάπτυξης στην περιοχή της Ιεράπετρας. Ιδιαίτερο βάρος στη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, την μελισσοκομία και την αλιεία. Να στηριχθούν οι παραγωγικές δραστηριότητες μικρής κλίμακας, για την παραμονή των κατοίκων στην ύπαιθρο. Να συνδεθεί η παραγωγή με την κατανάλωση και ιδιαίτερα με την τουριστική οικονομία, ώστε να απολαμβάνουν οι επισκέπτες της περιοχής τα προϊόντα της και οι παραγωγοί να βλέπουν να ανταμείβεται ο μόχθος τους.

Σήμερα, εκτός των περιβαλλοντικών ζητημάτων, υπάρχουν σημαντικά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία και τους συμπολίτες μας. Ο δήμος θα πρέπει να σταθεί δίπλα τους και να τους συμπαρασταθεί με όσες δυνατότητες διαθέτει. Πρωτοφανής είναι η μείωση των μισθών, η ακρίβεια και η ύφεση που συμπιέζει οικονομικά όλα τα επαγγέλματα. Ο φαύλος κύκλος της ύφεσης έχει δημιουργήσει ένα τρομακτικό ποσοστό ανεργίας, αυξάνεται η υποαπασχόληση, εντείνεται το κλείσιμο καταστημάτων, υπερχρεώνονται τα νοικοκυριά, υποβαθμίζεται το κοινωνικό κράτος και το περιβάλλον. Η Ιεράπετρας έχει ερημοποιηθεί από κοινωνικές υπηρεσίες, πριν ερημοποιηθεί από την κλιματική αλλαγή.

Τέλος, προσθέτουμε ότι χρειάζεται, να καθοριστεί η οικολογική αντοχή της περιοχής του δήμου Ιεράπετρας και να ενισχυθούν σε κάθε τομέα οι ήπιες μορφές δραστηριοτήτων που διατηρούν μακροχρόνια τα περιβαλλοντικά, πολιτιστικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του τόπου. Μεγάλο βάρος θα πρέπει να δοθεί σε τοπικό επίπεδο, στην ποιότητα ζωής των κατοίκων που δεν μπορεί να μην είναι συνυφασμένη με την ορθολογική διαχείριση του περιβάλλοντος.

Για να αντισταθούμε αποτελεσματικά στην καθημερινή υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην περιοχή της Ιεράπετρας , της τοπικής της οικονομίας, την διάλυση της κοινωνίας, σε μια πορεία βιώσιμης ανάπτυξης, θα πρέπει να ενεργοποιηθούμε όλοι και να συμπαραταχθούμε με τους «Πολίτες εν Δράση», ως τη δύναμη που μπορεί να φέρει την αλλαγή στα δημοτικά πράγματα της Ιεράπετρας.

Οικολόγοι Πράσινοι Λασιθίου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook