Τελευταία ενημέρωση: 14:02

Ανακοινώθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής τα ονόματα των υποψηφίων που απαρτίζουν το ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς.

Η παρουσίαση έγινε σε ειδική εκδήλωση μέσα στην κατάμεση αίθουσα του Cine Κεραμεικός, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται έξι κρητικοί (δείτε εδώ)

Αναλυτικά οι υποψήφιοι είναι οι εξής:

Πασχάλης Αγανίδης

Γεννήθηκε το 1981 και μεγάλωσε στην Ορεστιάδα. Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεσμών και Οικονομικής Επιστήμης στην ιδιωτική εκπαίδευση. Υπήρξε μέλος και εκπρόσωπος της κίνησης «Η Γενιά των 700ευρώ», που κατάφερε το 2008 να αποσπάσει το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη.

Αφροδίτη Αλ Σάλεχ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Θέατρο στη Δραματική Σχολή Βεάκη, Ψυχολογία στο ΑΠΘ, και Πολιτικές Επιστήμες στο ΕΚΠΑ. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Κοινωνιολογίας από το CityUniversityofLondon.

Γιώργος Αμαραντίδης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη, ζει στη Φρανκφούρτη. Πτυχιούχος Μηχανολόγος Εργοδηγός της Σχολής Εργοδηγών Κοζάνης. Εκλέχθηκε στο τοπικό συμβούλιο του Δήμου στο Ρόντελχάιμ Φραγκφούρτης.

Τάκης Αναστόπουλος

Γεννήθηκε το 1948 στην Καλαμάτα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο και στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου. Εργάσθηκε στην ομάδα διαπραγματεύσεων για την ελληνική ένταξη στην ΕΟΚ του Υπουργείου Συντονισμού. Ήταν ένας από τους πρώτους Έλληνες υπαλλήλους της ΕΕ, με ειδικότητα στις θεσμικές σχέσεις.

Νίκος Ανδρουλάκης

Γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Διπλωματούχος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος τίτλου του μεταπτυχιακού προγράμματος «Νέα Υλικά και Περιβάλλον».

Κατερίνα Γαργάλα

Γεννήθηκε στη Λάρισα και ζει στο Βόλο. Απόφοιτη του ΑΠΘ, Τμήμα Νομικής Θεσσαλονίκης. Δικηγόρος με ειδίκευση στο ποινικό δίκαιο. Μέλος ΚΕΣΑΘΕΑ, αρωγό μέλος του συλλόγου «ΦΛΟΓΑ» Μέλος του κινήματος πολιτών Βόλου «ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ»

Ιωάννης Γιάλλουρος
Απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στη Δημόσια Τηλεόραση, παρουσιάζοντας το δελτίο ειδήσεων στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Έχει εργαστεί σε επιτροπές για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στη Τεχνολογία της Πληροφορικής.

Αλεξάνδρα Δαλιάνη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αρχιτέκτων Μηχανικός με σπουδές στην Αθήνα και στο Παρίσι. Αποφοίτησε από το τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του ΤΕΙ Αθήνας. Κατόπιν φοίτησε στην Ecole Nationale Superieure d\’Architecture de Paris la Villette. Συνέχισε με σπουδές εξειδίκευσης στην πολεοδομία, στη χωροταξία και στις εδαφικές στρατηγικές.

Μάνος Επιτροπάκης

Γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καβάλα. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο βιολοντσέλο στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας σε ηλικία 10 ετών. Πήρε το δίπλωμά του από το Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας. Απόφοιτος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ρεγγίνα Θεάκου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιατρική στο ΕΚΠΑ. Διετέλεσε Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας του 3ου Νοσοκομείου2002-2006. Από το 2008 έως το 2010 υπηρέτησε ως γενικός χειρουργός στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού (ΑΕΜΥ ΑΕ), το 2010 τοποθετήθηκε ως αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». Το 2011 τοποθετήθηκε ως Διοικήτρια του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

Κώστας Θεοδωρόπουλος
Γεννήθηκε το 1962 μεγάλωσε και ζει στην Πάτρα. Δραστηριοποιείται ως ενεργός πολίτης με αναπηρία για την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων για τα άτομα με αναπηρία και τις κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες και συμμετέχει στην κίνηση Παρέμβαση αναπήρων πολιτών. Αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα για θέματα κοινωνικής πολιτικής με έμφαση στα ζητήματα του κοινωνικού κράτους και των δομών του. Μέλος της πρωτοβουλίας των 58.

Παναγιώτης Ιωακειμίδης

Γεννήθηκε το 1946 στη Λέσβο. Παρακολούθησε το νυχτερινό Γυμνάσιο/Λύκειο στη Νίκαια, Πειραιά ενώ εργάστηκε στα ναυπηγεία Περάματος και δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στη νεολαία Λαμπράκη. Φοίτησε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) και στα πανεπιστήμια Μάντσεστερ και Άμστερνταμ.

Έυα Καϊλή

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Αρχιτέκτων Μηχανικός, Διετέλεσε Μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου ως Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Περιφέρειας Ά Θεσσαλονίκης. Πρόεδρος Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, του Υπουργείο Εσωτερικών.

Ευθύμης Καρδαράς

Γεννήθηκε το 1981 και μεγάλωσε στην Αθήνα με καταγωγή από την Ιτέα Φωκίδας. Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστήμιου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην πολιτική επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου.

Δημήτρης Καρέλας

Γεννήθηκε το 1966 και μεγάλωσε στην Αθήνα . Αρχιτέκτονας Μηχανικός. Απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής και της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ με μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο.

Σωτήρης Κατσέλος

Γεννήθηκε το 1977 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο της επικοινωνίας και της διαφήμισης.

Παντελής Καψής

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Εργάστηκε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ως οικονομικός και πολιτικός συντάκτης, αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ και υπεύθυνος του ένθετου περιοδικού «Πρόσωπα». Διετέλεσε διευθυντής στα ΝΕΑ και στο ΒΗΜΑ. Τον Ιούνιο του 2013 ορίστηκε Υφυπουργός αρμόδιος για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Ευαγγελία Κουρουπάκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Οδοντίατρος – υποδιοικήτρια του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας. Πτυχιούχος Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπαιδεύτρια στο Τμήμα Βοηθών Οδοντιάτρων στη Σιβιτανίδειο Σχολή.

Παναγιώτης Κωστούλας

Γεννήθηκε το 1985 και μεγάλωσε στην Καστοριά, ζει στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και είναι κάτοχος master στο εμπορικό δίκαιο από το CityUniversity του Λονδίνου.

Βίκη Μάτσικα
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Πτυχιούχος στις Πολιτικές Επιστήμες στο ΑΠΘ, και Δημοσιογραφίας στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας. Έχει Master στις Διεθνείς, Ευρωπαϊκές και Οικονομικές Σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο SDA BocconiSchoolofManagement.

Κατερίνα Μπατζελή
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα με καταγωγή από τη Λαμία. Οικονομολόγος. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας (2009-2012). Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (2009-2010). Ευρωβουλευτής- Μέλος της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (2004-2009).

Νίκος Μπίστης
Γεννήθηκε το 1951 και μεγάλωσε στον Πειραιά. Πήρε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ. Για την δράση του διώχτηκε και φυλακίστηκε. Το 1983 αποχώρησε από το ΚΚΕ και από τότε ενεργοποιείται στον χώρο της ανανεωτικής και σοσιαλιστικής Αριστεράς.

Δημήτρης Μπρίμης
Γεννήθηκε το 1965 και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε στην Ιατρική σχολή της Ρώμης (LaSapienza). Ειδικεύτηκε στην Γενική Ιατρική στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου και από το 2003 εντάχθηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όπου εργάζεται μέχρι σήμερα με το βαθμό του Επιμελητή Α.

Σπύρος Νικόπουλος

Γεννήθηκε το 1966 και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης. Συμμετείχε ως σύμβουλος επικοινωνίας και ανάπτυξης στα Υπουργεία Οικονομίας & Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μαρία Παπαϊωάννου– Σφαέλου
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Πτυχιούχος Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γιώργος Παπακωνσταντής
Γεννήθηκε το 1960 και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο. Σπούδασε Οικονομικά στο πανεπιστήμιο Πειραιά, Παιδαγωγικά στο πανεπιστήμιο Κρήτης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από όπου πήρε το διδακτορικό του στις πολιτικές ασφάλειας.

Παναγιώτης Πάτρας
Γεννήθηκε το 1964 και μεγάλωσε στα Τρίκαλα. Απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών με ειδικότητα στην Αγροτική Οικονομία και μεταπτυχιακό στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη της υπαίθρου

Κυριάκος Πιερρακάκης
Γεννήθηκε το 1983 και μεγάλωσε Αθήνα με καταγωγή από τη Λακωνία. Απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του John F KennedySchoolofGovernment του Πανεπιστημίου Harvard (Μάστερ στη Δημόσια Πολιτική), του ΜΙΤ (Μάστερ στην Τεχνολογική πολιτική) και Υποψήφιος διδάκτωρ διεθνούς πολιτικής οικονομίας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Συλβάνα Ράπτη
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα, κατάγεται από τη Λευκάδα. Ευρωβουλευτής από το 2009. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 2004 έως το 2009, στην Α\’ Περιφέρεια της Αθήνας

Αποστόλης Ραυτόπουλος
Γεννήθηκε το 1964 και μεγάλωσε στον Πειραιά. Προέρχεται από το χώρο των αστικών συγκοινωνιών, όπου ξεκίνησε να εργάζεται στην πρώην ΕΑΣ μέχρι και σήμερα στην Ε.ΘΕ.Λ – Ο.ΣΥ ως τεχνικός.

Βάσω Στάμου
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο. Νομικός, με σπουδές στις πολιτικές επιστήμες με ειδίκευση στη δημόσια διοίκηση, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Βασιλική Σουλαδάκη
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, κατάγεται από την Κρήτη. Διεθνολόγος. Υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστήμιου

Κατερίνα Τζωρτζοπούλου

Γεννήθηκε το 1975 και εργάζεται στον Πειραιά. Γιατρός, Αναισθησιολόγος. Σπούδασε Ιατρική στην Ρουμανία και έκανε την ειδικότητά της στο ΚΑΤ και την εξειδίκευση στις ΗΠΑ

Νίκος Τσολακίδης
Γεννήθηκε το 1972 και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη. Φοίτησε στη σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Έφη Χαλάτση

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καρδίτσα. Απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων καθώς και πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Θανάσης Χειμωνάς
Γεννήθηκε το 1971 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Συγγραφέας και αρθρογράφος. Πτυχιούχος φιλολογίας του πανεπιστημίου του Στρασβούργου, σπούδασε κινηματογράφο στο ίδιο πανεπιστήμιο και δημοσιογραφία στο Λονδίνο.

Παύλος Χρηστίδης

Γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα, μεγάλωσε στο Άργος και στο Ναύπλιο. Μετά την εισαγωγή του στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης έζησε και σπούδασε για 5 χρόνια στην Κομοτηνή.

Απόστολος Ψωμάς

Γεννήθηκε το 1981 στη Λάρισα, μεγάλωσε στο Ρέθυμνο. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και υποψήφιος Διδάκτωρ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook