Με το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου & Σοφοκλή Βενιζέλου κορυφώθηκαν την Κυριακή στις 11:30 το πρωί στους Τάφους των Βενιζέλων, στον Προφήτη Ηλία, οι διήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο του θανάτου του Ελευθερίου Βενιζέλου.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Στο μνημόσυνο, που συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”, ομιλητής ήταν ο Γιώργης Γιατρομανωλάκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, συγγραφέας.


\"\"
Σύμφωνα με το τελετουργικό τελέσθηκε αρχιερατική λειτουργία και μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία χοροστατούντος του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμούς απηύθηναν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης και ο πρόεδρος του Ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” Νίκος Παπαδάκης.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του οο πρόεδρος του Ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” Νίκος Παπαδάκης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τελετάρχη Σήφη Μαρκάκη που χρόνια τώρα τιμά με την παρουσία του αλλά και τον απαράμιλλο τρόπο με τον οποίο διοργανώνει τις εκδηλώσεις, τον τόπο και την ιστρορική μας μνήμη, όπως χαρακτηριστικά είπε.

\"\"

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γ.γ του Υπουργείου Εσωτερικών Ιωάννης Ιωαννίδης.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook