Εντολή για κατεπείγουσα έρευνα έδωσε ο εισαγγελέας της Άμφισσας, Νίκος Αντωναράκος, προκειμένου να ερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε ο 42χρονος βαρυποινίτης Ιλι Καρέλι.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας ζήτησε να εξεταστεί το ζήτημα για τους τυχόν υπαίτιους, οι οποίοι θα ερευνηθούν μεταξύ των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των αστυνομικών που ήρθαν σε επαφή με τον κρατούμενο.

Τη έρευνα θα διενεργήσει το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Αλβανία για Καρέλι: Ζητάμε από τις ελληνικές αρχές να αποσαφηνίσουν πλήρως το επεισόδιο

Το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε σήμερα σε σχέση με το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλι Καρέλι, στις φυλακές Νιγρίτας.

Εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του για την τραγική απώλεια του Καρέλι και του δεσμοφύλακα, Γιώργου Τσιρώνη, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον Αλβανό κατάδικο, το υπουργείο Εξωτερικών ζητάει από την αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα και το Προξενείο της Θεσσαλονίκης να παρακολουθήσουν θεσμικά και εκ του σύνεγγυς την κατάσταση.

«Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις επιθέσεις κατά των αρχών επιβολής του νόμου, καθώς και κάθε πράξη βίας εναντίον των Αλβανών πολιτών που εκτελούν την ποινή τους σε φυλακές στην Ελλάδα. Ενθαρρύνουμε και ζητάμε από τις ελληνικές αρχές να αποσαφηνίσουν πλήρως το επεισόδιο, το οποίο θα επιτρέψει την παραπομπή στη δικαιοσύνη των υπευθύνων», αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook