Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν το πρωί τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Μικρασιατικού Ελληνισμού από το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ.Ειρηναίο τον Υφυπουργό Εργασίας κ.Β.Κεγκέρογλου και τους εκπροσώπους των Μικρασιατικών Συλλόγων.
Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων του εντυπωσιακού μνημείου που βρίσκεται στο παρκάκι στη συμβολή της Λεωφόρου Κνωσσού και Ιωνίας και φιλοτέχνησε ο γνωστός Γλύπτης – Ακαδημαϊκός Γιάννη Παρμακέλη παραβρέθηκαν ακόμη ο ΓΓ του Υπ.Ανάπτυξης κ. Σ.Τσόκας ,ο Αντιπερεριφερειάρχης κ.Ε.Κουκιαδάκης,ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ.Γ.Πιτσούλης ,ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου κ.Δημήτρης ,Αντιδήμαρχοι,Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι ,εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων,των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.
Για να γίνει πραγματικότητα το Μνημείο υπήρξε συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με τους Μικρασιατικούς Συλλόγους της πόλης μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης αναφέρθηκε στην Μικρασιατική καταστροφή και τους αγώνες των Μικρασιατών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook