Σημαντικές δυσκολίες και εμπόδια παρατηρούνται κατά την προσπάθεια εύρεσης θέσεων εργασίας, στον ιδιωτικό τομέα, από νεαρές γυναίκες που στερούνται επαγγελματικής αποκατάστασης εξαιτίας της εξωτερικής τους εμφάνισης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες άνεργων γυναικών, στο flashnews.gr, οι υπεύθυνοι αρκετών επιχειρήσεων δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα και προτεραιότητα στην εξωτερική εμφάνιση που διατηρούν οι υποψήφιες για τη κάλυψη μιας θέσης εργασίας.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι για να υπάρξει θετική έκβαση στο αίτημα τους για εργασία, δεν τίθεται ως πρωτεύον η αξιολόγηση των ουσιαστικών προσόντων (σπουδές, εμπειρία, επαγγελματικές δεξιότητες) αλλά τοποθετείται σε υψηλότερη κλίμακα η εξωτερική εμφάνιση (ομορφιά, κιλά και άλλα αισθητικά χαρακτηριστικά) χωρίς, ορισμένες φορές, να συνοδεύεται με επάρκεια επαγγελματικών γνώσεων και ικανοτήτων.

Μάλιστα, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της 28χρονης Νικολέτας η οποία ενώ, τηλεφωνικά, έλαβε θερμής αντιμετώπισης (για τα προσόντα της) από τον υπεύθυνο επιχείρησης που είχε αναγγείλει τη πρόσληψη υπαλλήλου, απορρίφθηκε, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση, με την αιτιολογία ότι για τη συγκεκριμένη θέση απαιτούνταν, εκτός των άλλων, οι υποψήφιες να είναι «ευπαρουσίαστες».

Την ίδια δυσκολία, επίσης, κλήθηκε να διαχειριστεί και η 33χρονη Μαρία, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, όπου δεν κατάφερε να προσληφθεί σε συνεργείο καθαρισμού, παρά την άμεση ανάγκη για εργασία, επειδή δεν πληρούσε το κριτήριο του χαμηλού σωματικού βάρους.

Flashnews.gr / Γιώργος Σαριδάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook