Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου στηρίζει το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης του \”Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου\”, διαθέτοντας τα έσοδα των δύο προβολών της ταινίας \”Η νύχτα του Σαν Λορέντζο\” – \”La notte di San Lorenzo\” στην ενίσχυση του έργου του.
Τετάρτη 2 Απριλίου 2014, 20:00 (πρώτη προβολή) & 22:30 (δεύτερη προβολή), Κινηματοθέατρο \”Αστόρια\” CYTA.
Είσοδος: 6 ευρώ το κανονικό, 4 ευρώ το μειωμένο (φοιτητές, ανήλικοι) και άνεργοι δωρεάν.
Λίγα λόγια για την ταινία: 
Ιταλία, 1982. Διάρκεια: 105\’.
Σκηνοθεσία: Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι. 
Πρωταγωνιστούν: Ομέρο Αντονούτι, Μαργαρίτα Λοζάνο, Κλαούντιο Μπιγκάλε, Μάσιμο Μπορέτι. 
Υπόθεση: Τη νύχτα του Σαν Λορέντζο, τη νύχτα που πέφτουν τ’ αστέρια και οι ευχές γίνονται πραγματικότητα σύμφωνα με την ιταλική λαϊκή παράδοση, μια γυναίκα θυμάται τον αγαπημένο της. Μια τέτοια διαφορετική νύχτα, πολλά χρόνια πίσω, στην εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μια ομάδα αγροτών ενός χωριού της Τοσκάνης συγκρούστηκε με τους Ναζί στην εξοχή. Οι εκρήξεις αντικατέστησαν στον ουρανό τη λάμψη των αστεριών… 
Η περιπέτεια και η οδύσσεια μιας ομάδας κατοίκων ενός χωριού της Τοσκάνης, που αποφασίζει να φύγει από τον τόπο της όταν μαθαίνει ότι οι Ναζί σκοπεύουν να τον βομβαρδίσουν, ενώ οι Αμερικανοί καταφτάνουν για να τους απελευθερώσουν. Παρά τις διαταγές που τους έχουν δώσει οι Ναζί, σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην ιταλική επαρχία ώσπου να ενωθούν με τους Παρτιζάνους και τους Συμμάχους, που φαίνεται να επικρατούν στον πόλεμο.
* Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής και Βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών του 1982.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook