Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2014» που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το ΤΕΙ και Φορείς Πολιτισμού, την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014, στο Θέατρο \”Δημήτρης Βλησίδης\”, ώρα 18.30, το 16ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Χανίων θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με τίτλο «Μ’ ένα βιβλίο ταξιδεύω στην Ευρώπη».
Η λογοτεχνική ομάδα του 16ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Χανίων αποτελείται από μαθητές και μαθήτριες των τάξεων Ε’ και ΣΤ’ και ξεκίνησε το ταξίδι της στον μαγικό κόσμο του λογοτεχνικού βιβλίου τη σχολική χρονιά 2012-2013. 
Την πρώτη χρονιά παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στην αγαπημένη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Ζωρζ Σαρή, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, υποδέχτηκαν στο Σχολείο τους με τις δικές τους «ιστορίες για παπουτσάκια» την Αγγελική Βαρελά και το υπόλοιπο διάστημα συναντήθηκαν με τους ήρωες και τις ηρωίδες της Άλκης Ζέη. 
Τη φετινή σχολική χρονιά τίμησαν την ιστορία και την παράδοση του τόπου τους διαβάζοντας και παίζοντας στο θεατρικό σανίδι τον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου
Κορνάρου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook