Ορατό όσο ποτέ φαντάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο παρά πέντε της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι επικείμενες απολύσεις εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα σε συνδυασμό με τον μέτρο της αυτοαξιολόγησης, έχουν δημιουργήσει ένα έκρυθμο κλίμα στις τάξεις της συνδικαλιστικής κοινότητας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να έχει σταλεί στις κατά τόπους ΕΛΜΕ η εισήγηση της ΟΛΜΕ, μέσα από την οποία θα προτείνεται η μορφή των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν οι καθηγητές.

Επόμενο βήμα η πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων των ΕΛΜΕ, μία διαδικασία που θα διεξαχθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσει η γενική συνέλευση των προέδρων των συνδικαλιστικών οργανώσεων των καθηγητών της χώρας, προκειμένου να παρθεί και η τελική απόφαση για κινητοποιήσεις διαρκείας.

Το αίσθημα του προβληματισμού κυριαρχεί και στις τάξεις της μαθητικής κοινότητας, καθώς σε περίπτωση που οι καθηγητές προσχωρήσουν σε επ' αόριστον απεργίες, θα επηρεαστεί και η εύρυθμη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς ο υπουργός παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αναμένεται να προχωρήσει στις επίσημες ανακοινώσεις για το στρατηγικό σχεδιασμό του υπουργείου για την νέα σχολική χρονιά, που περιλαμβάνει την επιμήκυνση του σχολικού έτους, μία εξέλιξη που βρίσκει αντίθετους τους εκπαιδευτικούς τόσο πρωτοβάθμιας όσο και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Flashnews.gr/ Ν. Παναγιωτόπουλος