Ο Δήμος Φαιστού συνδιοργάνωσε με την Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζαρού «Ανάβαση στο Βροντήσι» την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Η διοργάνωση του Ομίλου Υπεραποστάσεων Κρήτης και της ομάδας Κ2 Καμπιτάκις, Trekking in Crete αφορούσε τον 1ο Ορεινό Αγώνα Δρόμου, πεζοπορία καθώς και ποδηλασία Βουνού ΜΤΒ απόστασης 9.350μ. επί ανωμάλου εδάφους.

Η διαδρομή επελέγη λόγω της πλούσιας φυσικής ομορφιάς. Μια φυσιολατρική διαδρομή με πευκόδασος, πρίνους, βότανα και θέα στην Μεσσαρά, το φαράγγι του Ζαρού, τις κορφές του Ψηλορείτη, τα Αστερούσια Όρη έως και το Λιβυκό Πέλαγος.

Συνολικά έλαβαν μέρος 35 δρομείς, πεζοπόροι και αθλητές και παρ’ όλο το δυνατό αέρα 9 μποφόρ που έπνεε στην περιοχή και δυσκόλευε την ανάβαση τους, οι αθλητές κατάφεραν να τερματίσουν.

Η αφετηρία ήταν στην Ιερά Μονή Βροντησίου και έπειτα από 9.350μ. κατέληξαν στο ορειβατικό καταφύγιο Ζαρού, στη θέση «Σαμάρι» σε υψόμετρο 1400μ. όπου είναι και το σημείο τερματισμού.

Τα αποτελέσματα των αγώνων έχουν ως εξής:

Αγώνας Δρόμου 9.350μ.

Άνδρες
1ος Νικητής Σπηλιαρωτάκης Γιάννης, Ιεράπετρα, χρόνος 1:04:08
2ος Νικητής Βαμβουκάκης Αντώνης , Ο.Υ. Κρήτης, χρόνος 1:14:43
3ος Νικητής Ρες Κώστας, Ο.Υ. Κρήτης, χρόνος 1:16:20

Γυναίκες
1η Νικήτρια Βέτι Φλώρα, Ηράκλειο, χρόνος 1:27:54
2η Νικήτρια Πλουμή Αργυρώ, Ζωνιανά, χρόνος 1:38:19

Κατηγορία 40 ετών και άνω

1ος Βετεράνος Φιλιππάκης Μανώλης, Ιεράπετρα, χρόνος 1:17:44
2ος Βετεράνος Πικράκης Νίκος, Ο.Υ. Κρήτης, χρόνος 1:27:24
3ος Βετεράνος Σαμιώτης Γιώργος, Ο.Υ. Κρήτης, χρόνος 1:33:28

Ποδήλατο Βουνού Αγώνας 9.350μ.

1ος Νικητής Καλλέργης Νίκος, Ρέθυμνο, χρόνος 1:24:59
2ος Νικητής Λενακάκης Μιχάλης, Μοίρες, χρόνος 1:28:39
3ος Νικητής Λενακάκης Κώστας, Μοίρες, χρόνος 1:27:07

Η διοργάνωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τη φυσιολατρική διαδρομή καθώς και την κρητική φιλοξενία αφού στο σημείο τερματισμού προσφέρθηκε κρητικό παραδοσιακό γεύμα από την οργανωτική επιτροπή.

Η δήμαρχος Φαιστού δήλωσε σχετικά «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μια τόση όμορφη διαδρομή έγινε σημείο αναφοράς για αθλητές στη σημερινή μας εκδήλωση. Η απαράμιλλη ομορφιά της περιοχής καθώς και η άψογη συνεργασία μεταξύ των φορέων έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα σε όλους.

Η «Ανάβαση Βροντησίου» αποτελεί για εμάς μια εκδήλωση που πρόκειται να αποτελέσει θεσμό και θα μπορέσει να συνεχιστεί και με άλλες δράσεις προκειμένου να γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook