Μήνυμα για την συμπλήρωση 70 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης και τις επετειακές εκδηλώσεις απέστειλε  η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Julia Gillard.

Στο μήνυμα της η Πρωθυπουργός της Αυστραλίας αναφέρει τα εξής:

"Με χαρά μου απευθύνω το μήνυμα αυτό προς τιμή της ανδρείας και θυσίας όσων πολέμησαν στη Μάχη της Κρήτης πριν από 70 χρόνια.

Το 1941 η Κρήτη ενώθηκε με το μέτωπο αντίστασης κατά της επεκτατικής ορμής του Τρίτου Ράιχ να κυριεύσει την Ευρώπη.

Τα Ελληνικά και τα άλλα Συμμαχικά στρατεύματα, μαζί με τον Κρητικό λαό, πολέμησαν γενναία με τις πιθανότητες να είναι συντριπτικά εναντίον τους.

Παρόλο που οι προσπάθειες τους δεν ήταν επιτυχείς, η Μάχη της Κρήτης αποτελεί παντοτινή μαρτυρία της ανδρείας του Ελληνικού λαού και της αντοχής  κοινοτήτων όπως των Χανιών, που υπέφεραν πολύ, αλλά των οποίων το πνεύμα ποτέ δεν λύγισε.

Ακόμα και όταν η Κρήτη έπεσε, οι Κρητικοί με μεγάλο προσωπικό τους κίνδυνο  βοήθησαν τους στρατιώτες της Συμμαχίας να αποφύγουν την αιχμαλωσία και τους φυγάδεψαν από το νησί. Αυτή τους η επίδειξη αλληλεγγύης και πίστης δεν ξεχάστηκε ποτέ.

Ούτε λησμονήθηκε η αξιοσημείωτη κληρονομιά φιλίας που σφυρηλατήθηκε μεταξύ Αυστραλίας και Ελλάδας στο πεδίο της μάχης, η οποία ανανεώθηκε και ενδυναμώθηκε καθώς πολλοί Έλληνες υπήκοοι ταξίδεψαν μακριά για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στην Αυστραλία. 

Μπορεί τα πολεμικά αυτά γεγονότα να φαντάζουν μακρινά, ωστόσο η ευγνωμοσύνη μας παραμένει αμείωτη και ο χρόνος δεν μπορεί να μειώσει το χρέος που τους οφείλουμε.

Θα τους θυμόμαστε, τώρα και για πάντα."