Ζήτημα βουλευτικών εκλογών δεν τίθεται, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μετά από τη νέα -τη δεύτερη εντός της ημέρας- συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι η σταθερότητα της κυβέρνησης επιβεβαιώθηκε χθες, κατά την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, καθώς σε καμία ψηφοφορία η κυβέρνηση δεν εμφανίστηκε να μην διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Η πολιτική σταθερότητα είναι διασφαλισμένη, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι τιμά τη στάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του.

«Ο ελληνικός λαός θέλει σταθερότητα», δεν θέλει εκλογές, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, «άρα ζήτημα βουλευτικών εκλογών δεν τίθεται. Η χώρα πρέπει να ακολουθήσει το χρονοδιάγραμμα» για την έξοδο από την κρίση, είπε.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι κυκλοφόρησαν σενάρια για τριπλές εκλογές το Μάιο. Εντούτοις, τα σενάρια αυτά δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά και επιπλέον ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές.
«Ο κ. Παπανδρέου έχει εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε και στη ρήξη που έχει επέλθει με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. «Όλοι κρινόμαστε. Σημασία έχει να βγει η χώρα από την κρίση» δήλωσε.

Ερωτηθείς εάν θα προχωρούσε στη διαγραφή του προκατόχου του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, εάν η κυβέρνηση διέθετε μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «κριτήριό μου δεν είναι τα διοικητικά μέτρα».

«Εξάλλου -πρόσθεσε- ο κ. Παπανδρέου έχει άρρηκτους δεσμούς και μεγάλες εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ».

Ορόσημο η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ορόσημο την ψηφοφορία της Κυριακής για το πολυνομοσχέδιο. «Η χθεσινή ήταν πολύ σημαντική πράξη» προς την έξοδο της χώρας από την κρίση και το μνημόνιο, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό τα ζήτημα που προκύπτουν τώρα. Να δείξουμε ότι πράγματι αλλάξαμε σελίδα, ότι πράγματι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν από την έξοδο από το μνημόνιο» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι τώρα προτεραιότητες αποτελούν η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, τα μέτρα κοινωνικής προστασίας, η κατανομή του πλεονάσματος και η κινητοποίηση των τραπεζών για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

«Αύριο θα αναγνωριστούν οι προσπάθειες»

Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε επίσης προετοιμασία του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ (Eurogroup) και του άτυπου συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin) τα οποία θα διεξαχθούν την Τρίτη στην Αθήνα.

Η Ελλάδα θα βρίσκεται στο επίκεντρο του οικονομικού ενδιαφέροντος καθώς στην Αθήνα θα βρεθούν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης και κεντρικοί τραπεζίτες, τόνισε σε δηλώσεις του, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Στουρνάρας, ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως «αύριο θα αναγνωριστούν οι προσπάθειες του ελληνικού λαού».

Το πρωί, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν συνάντηση στην οποία αποφασίστηκαν οι αντικαταστάτες των κ.κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου και Σταύρου Καλαφάτη οι οποίοι παραιτήθηκαν.

Τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ανέλαβε ο βουλευτής Σερρών, Θεόφιλος Λεονταρίδης και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος ο βουλευτής Κορινθίας Νικόλαος Ταγαράς.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook