Με τις ευχαριστίες του απερχόμενου αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμου Χαρακόπουλου, προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο.

Ο κ. Χαρακόπουλος ευχαρίστησε και τον υπουργό κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη για τη συνεργασία που είχαν και σημείωσε ότι η λύση που δόθηκε στο θέμα του γάλακτος είναι η καλύτερη δυνατή για τους έλληνες κτηνοτρόφους. Επιπλέον τόνισε ότι τα σχεδόν δύο χρόνια που βρέθηκε στη θέση του αναπληρωτή υπουργού κατάφεραν να ξεπεραστούν ως ένα βαθμό διάφορες διαχρονικές στρεβλώσεις της αγροτικής παραγωγής. «Και εγώ και η Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε στον πρωτογενή τομέα» δήλωσε και συμπλήρωσε ότι ελπίζει να πραγματοποιηθεί η υπόσχεση του Πρωθυπουργού ώστε ένα μέρος του κοινωνικού μερίσματος να μοιραστεί στους αγρότες.

Λίγο αργότερα όμως, μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Χαρακόπουλος ερωτήθηκε αν το σχέδιο νόμου που τελικά ψηφίστηκε έχει την έγκριση της τρόικας. «Ρωτάτε εμένα που δεν ήμουν σε καμία συνάντηση με την τρόικα· ρωτήστε εκείνους που ήταν στις συναντήσεις με την τρόικα» ήταν η απάντησή του. Όσο για το θέμα του γάλακτος ημέρας, δηκτικά σχολίασε ότι «εάν δείτε να βγάζουν γάλα ημέρας, να μου το φέρετε να το πιω κι εγώ».

Αναλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα, ο κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο οποίος αναλαμβάνει υπουργικά καθήκοντα ύστερα από 20 χρόνια παρουσίας στο Κοινοβούλιο ως βουλευτής, εμφανίστηκε συγκινημένος, τονίζοντας ότι η πόρτα του γραφείου του θα είναι πάντα ανοιχτή για τους δημοσιογράφους και τους φορείς του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου.

«Ελπίζω να φανώ χρήσιμος και, σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, να πάμε μπροστά τη γεωργία και την κτηνοτροφία» δήλωσε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. «Η ευθύνη είναι τεράστια, ιδίως τώρα που μπαίνουμε στη νέα προγραμματική περίοδο. Με τη συνεργασία όμως όλων θα τα καταφέρουμε προς όφελος όλων» τόνισε ο κ. Λεονταρίδης.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook