Μία νέα εκδοχή σχετικά με την τελευταία επικοινωνία του πιλότου ή του συγκυβερνήτη με τον πύργο ελέγχου έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Μεταφορών της Μαλαισίας, στο πλαίσιο των ερευνών που συνεχίζονται για το εξαφανισμένο Boeing.

Αρχικά οι μαλαισιανές αρχές υποστήριζαν ότι οι τελευταίες λέξεις του πιλότου ήταν \”Εντάξει, καληνύχτα\”, αλλά σήμερα το υπουργείο Μεταφορών της χώρας ανακοίνωσε ότι στην τελευταία επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου, ειπώθηκαν τα εξής: \”Καληνύχτα Malaysian τρία επτά μηδέν\” (σ.σ. ο αριθμός της πτήσης).

Το υπουργείο ανέφερε ότι έρευνες θα δείξουν εάν ήταν ο πιλότος ή ο συγκυβερνήτης αυτός που είπε τις τελευταίες λέξεις.

Αναλυτές εκτιμούν ότι το μήνυμα αυτό αποτελεί απλά μία πιο επίσημη εκδοχή της επικοινωνίας, αφού είναι συνηθισμένος τρόπος επαφής του πιλότου με τον πύργο ελέγχου. Δεν είναι γνωστό γιατί οι Αρχές χρειάστηκε τόσο καιρό να ανακοινώσουν την νέα εκδοχή.

Νωρίτερα, και ενώ πλησιάζει η στιγμή που τα μαύρα κουτιά του άφαντου Boeing της Malaysia Airlines θα σταματήσουν να εκπέμπουν, οι αυστραλιανές αρχές -που έχουν αναλάβει την έρευνα στο νότιο Ινδικό Ωκεανό- αναφέρουν πως η αναζήτηση θα συνεχιστεί μέχρι να βρεθεί το αεροπλάνο.

\”Δεν θα βάλουμε χρονικό όριο, όλα δείχνουν ότι το αεροπλάνο έπεσε στην περιοχή\”, δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook