Στη συνάντηση του συλλόγου εργαζομένων του αερολιμένα Χανίων παρευρέθησαν οι Αλέκος Μαρινάκης, μέλος του Γραφείου Επ. Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιώργος Νταγκουνάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Φώτης Ρηγανάκος, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Πόλης Χανίων, οι οποίοι επεσήμαναν για άλλη μια φορά τη ριζική αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση, στο προκλητικό ξεπούλημα του αεροδρομίου στα μονοπώλια και δήλωσαν ότι:

«Η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων καθώς και των άλλων αεροδρομίων και δημόσιων υποδομών της χώρας γίνεται με τις ευλογίες της ΕΕ, της ΕΕ που στηρίζουν όλα τα κόμματα, της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ κλπ. και οι τοπικοί τους εκφραστές. Και ας βγαίνουν σήμερα στα κεραμίδια όλοι αυτοί ότι τάχα μου είναι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου. Το ξεπούλημα του αεροδρομίου, προσφέρεται πρώτα απ’ όλα για να βγάλουν πολύτιμα συμπεράσματα οι εργαζόμενοι, για να δουν καθαρά ποιος είναι μαζί τους και ποιος είναι απέναντι, να επιλέξουν με ποιον να πάνε και ποιον να αφήσουν.

Το ΚΚΕ αποκάλυψε το ρόλο της ΕΕ και την πολεμά με συνέπεια χωρίς να καλλιεργεί αυταπάτες στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα ότι χωρίς ρήξη με την ΕΕ μπορεί να υπάρχουν φιλολαϊκές εξελίξεις. Δεν ψήφισε καμιά αντεργατική νομοθεσία, καμιά στρατηγική ή επιμέρους κατεύθυνση της ΕΕ, όπως έκαναν όλα τα άλλα κόμματα. Δε δεσμεύεται από καμιά αντιλαϊκή επιλογή».