Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας θα διεξαχθούν την Τρίτη στο Ζάππειο Μέγαρο το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ (Eurogroup) και το άτυπο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin).

Η άφιξη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, των στελεχών της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ESM στο Eurogroup προσδιορίζεται για τις 8 το πρωί και μια ώρα αργότερα (9 π.μ.) ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ θα κηρύξει την έναρξη της συνεδρίασης.

Το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ θα ολοκληρωθεί περίπου στις 12.30, οπότε και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου, στην οποία αναμένεται η τοποθέτηση του οργάνου για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος και για το χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης των δόσεων.

Στις 1.15 το μεσημέρι θα ξεκινήσει το γεύμα εργασίας του Ecofin στο οποίο θα παραβρεθούν και οι κεντρικοί τραπεζίτες της ευρωζώνης.

Στις 3.30 θα ξεκινήσει το πρώτο σκέλος της συνεδρίασης του συμβούλιου υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα επικεντρωθεί στις οικονομικές προοπτικές και σε θέματα δημοσιονομική σταθερότητας. Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί στις 6.30 το απόγευμα και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

Θα ακολουθήσει η13η Υπουργική Συνάντηση Ecofin με τον Ευρω-Μεσογειακό Φορέα Επενδύσεων (FEMIP) η οποία θα ολοκληρωθεί στις 8 το βράδυ ξανά με συνέντευξη Τύπου.

Στις 8.30 τα μέλη του Ecofin θα μεταβούν στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου θα παραθέσει δείπνο προς τιμή τους ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς.

Την Τετάρτη στις 9 ώρα το πρωί θα ξεκινήσει το πρώτο σκέλος της συνεδρίασης του συμβούλιου υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο επίκεντρο του οποίου θα βρεθεί η τραπεζική ενοποίηση και οι εξελίξεις γύρω από τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης (SRM) και την εφαρμογή του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM). Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στις 12 το μεσημέρι.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook