Ετήσια εκστρατεία που στόχο έχει να ενθαρρύνει τους Ευρωπαίους πολίτες να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, έτσι ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας, ξεκινά σε περισσότερες από 30 χώρες.

Στην Ελλάδα, το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (ΗePIS) και η Microsoft Ελλάς ανακοίνωσαν την έναρξη της εκστρατείας Get Online Week 2014. Η φετινή διοργάνωση υποστηρίζει τους στόχους για την ψηφιακή απασχόληση, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί επιχειρήσεις, κυβερνήσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανισμούς να συνεργασθούν με σκοπό την κάλυψη των 500.000 κενών θέσεων εργασίας στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, που προβλέπεται να δημιουργηθούν έως το 2015.

Στο πλαίσιο του Get Online Week 2014 θα διοργανωθεί εκδήλωση για μαθητές και φοιτητές που επιθυμούν να ενημερωθούν για τις προοπτικές και τις ευκαιρίες του κλάδου των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, την Τετάρτη 9 Απριλίου, στο αμφιθέατρο του DEREE.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της πανευρωπαϊκής εκστρατείας, θα διατεθούν από τη HePIS 500 vouchers δωρεάν εξέτασης στο πρόγραμμα πιστοποίησης Microsoft Office Specialist για τη συμμετοχή μαθητών και φοιτητών στο ελληνικό σκέλος του παγκοσμίου πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist. To παγκόσμιο πρωτάθλημα Microsoft Οffice Specialist είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που διεξάγεται σε 90 χώρες και αξιολογεί τις δεξιότητες των μαθητών και φοιτητών στο Microsoft Office. Στην Ελλάδα διοργανώνεται από τους φορείς πιστοποίησης INFOTEST και ACTA – Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

«Η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων στα νέα παιδιά, είναι ένας από τους πιο κρίσιμους παράγοντες που θα βοηθήσουν στην πληρέστερη κατάρτισή τους και την προετοιμασία τους για την αγορά εργασίας. Μέσω της πρωτοβουλίας μας Microsoft Youthspark, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την HePIS για να προσφέρουμε όσο περισσότερη και καλύτερη ενημέρωση γίνεται για το θέμα αυτό, και να παρέχουμε τις κατάλληλες ευκαιρίες στους νέους της Ελλάδας για να μπορούν να προσβλέπουν πιο αισιόδοξα στην επαγγελματική τους αποκατάσταση», είπε η Λία Κομνηνού, διευθύντρια εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και δημοσίων σχέσεων της Microsoft Ελλάς.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook