Διακεκριμένοι ομογενείς επιχειρηματίες της Αυστραλίας έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να επενδύσουν στην Ελλάδα σε συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Εξωτερικών Κυριάκο Γεροντόπουλο. Ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι, τώρα είναι η καταλληλότερη εποχή να επενδύσουν στην Ελλάδα όπου υπάρχει πολιτική σταθερότητα, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και η χώρα βγαίνει από μια μακροχρόνια ύφεση.

Ο κ. Γεροντόπουλος, ολοκλήρωσε την τετραήμερη περιοδεία του στην Αυστραλία, με συναντήσεις που είχε στο Σίδνεϊ, με τον ομογενή Πολιτειακό Υπουργό Πολιτισμού Τζορτζ Σουρή και την βουλευτή Σοφία Κότση στο Πολιτειακό Κοινοβούλιο, αλλά και ομογενείς που είναι εκλεγμένα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επίσης, είχε επαφές με σημαντικούς ομογενείς επιχειρηματίες. Το βράδυ της Τετάρτης, μάλιστα, μίλησε σε εκδήλωση του Hellenic Initiative, παρουσία του προέδρου της \’Αντριου Λιβέρη, μιας πρωτοβουλίας κορυφαίων ομογενών επιχειρηματιών από όλο τον κόσμο, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα.

«Είμαι πάντα γεμάτος από συναισθήματα κάθε φορά που συναντώ τα αδέρφια μας στο εξωτερικό.

Σήμερα, τα συναισθήματά μου είναι ακόμα πιο έντονα γιατί έχω την τιμή να απευθύνομαι στον Ελληνισμό της Αυστραλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών και ταυτόχρονα, έχω την ευχαρίστηση να καλωσορίζω την \”Ελληνική Πρωτοβουλία\”» τόνισε ο κ. Γεροντόπουλος, και πρόσθεσε: «Η \”Ελληνική Πρωτοβουλία\”, εγκαινιάστηκε επίσημα στην Αθήνα τον Ιούλιο του 2012, αλλά όλα ξεκίνησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες ως το όραμα εξεχόντων μελών της ελληνικής ομογένειας και φιλελληνικής κοινότητας».

Η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση, ανέφερε ο κ. Γεροντόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε: «Για πρώτη φορά έχουμε επιτύχει ένα σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα και για το 2014 αναμένουμε ένα σημαντικό θετικό ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης. Επίσης, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται από την ελληνική κυβέρνηση έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ευνοϊκού επενδυτικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Εκ τούτου, χαίρομαι που βλέπω ότι η Διασπορά συσπειρώνεται. Πρέπει να συνδυάσουμε την υποστήριξη και την τεχνογνωσία της παγκόσμιας διασποράς και της φιλελληνικής κοινότητας. Πάνω από όλα πρέπει να πιστέψουμε στις δυνατότητες της χώρας μας. Οι Έλληνες στην Αυστραλία όπως και στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ιδιαίτερα γνωστοί για τον πατριωτισμό τους και πιστεύω ακράδαντα, ότι όλοι σας αποφασιστικά και με κάθε δυνατό τρόπο θα βοηθήσετε και να θα υποστηρίξετε τις προσπάθειες ανάκαμψης του Έθνους μας».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε ακόμα το ομογενειακό κολλέγιο του Aγίου Σπυρίδωνα, όπου ενημερώθηκε και ξεναγήθηκε από τους καθηγητές και μίλησε με τους μαθητές οι οποίοι μαθαίνουν εκεί την ελληνική γλώσσα. Τέλος, μετείχε στην κοινή εκδήλωση για την ύψωση της ελληνικής σημαίας στους δήμους Kogarah και Hurstville.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook