Η ετήσια γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί αύριο το 6:30 μ.μ. στην αίθουσα Καστελάκη του Επιμελητηρίου και η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Ηρακλείου καλεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους να παρευρεθούν.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

\”Συνάδελφε

Αυτοί φτιάχνουν Πλεόνασμα, εσύ Χρεοκοπείς… Τώρα πια ξέρεις.

Το ξεπέρασμα της κρίσης θα γίνει με άνεργο, ανασφάλιστο και καταχρεωμένο τον μικρομεσαίο ΕΒΕ. Είσαι \”Διαρθρωτικό Πρόβλημα\” για την ΕΕ και την κυβέρνηση. Όλοι αυτοί υπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα στο εμπόριο, στη μεταφορά, στις κατασκευές, στον τουρισμό, που θέλουν να κόψουν την πίτα σε λιγότερους, προκειμένου να θωρακίσουν την κερδοφορία τους. Είναι “ο θάνατός σου, η ζωή τους”.

Όλα τα μέτρα που ήρθαν (φορολογικό, ασφαλιστικό, απελευθέρωση επαγγελμάτων, επαγγελματική μίσθωση, κυριακάτικη αργία κ.ά.) θα μείνουν και όταν φύγουν τα μνημόνια, με ή χωρίς πλεόνασμα, με ή χωρίς Ανάπτυξη.

Η φοροληστεία και τα μέτρα που έρχονται δεν επιδέχονται μερεμέτια. Η τακτική των \”επαφών\” και \”διαβουλεύσεων\” της ΕΣΕΕ, για την \”ανταγωνιστικότητα\” – \”επιχειρηματικότητα\” – \”καινοτομία\” κλπ., ήταν επιζήμια για σένα και βολική για τους μεγάλους του χώρου μας! Τώρα πια ξέρεις. Δεν μπορούμε να νικήσουμε με νομικά τρικ και συνταγές ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) . Δεν έχουμε περιθώρια για \”αυταπάτες\” και αναμονές για ένα άλλο μείγμα πολιτικής, μέσα στο μαντρί της ΕΕ.

Μόνο η ΠΑΣΕΒΕ, απ’ την πρώτη στιγμή, σου είπε καθαρά:

Δεν είμαστε όλοι το ίδιο! Δεν υποφέρουμε όλοι από τα μέτρα. Από τη μια είναι οι μικρομεσαίοι ΕΒΕ και οι αυτοαπασχολούμενοι με το 26%, απ’ την άλλη τα μεγάλα συμφέροντα και τα μονοπώλια με τις φοροαπαλλαγές.

Οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι δεν είμαστε φοροκλέφτες και φοροφυγάδες. Δεν φταίει ο λαός για την κρίση, δεν πρέπει και να την πληρώσει.

Αυτοί που ωφελήθηκαν από την \”ανάπτυξη\”, με τα υπερκέρδη, τα προνόμια, τα θαλασσοδάνεια, τις μίζες, αυτοί που είχαν τα κλειδιά της οικονομίας, αυτοί που πίνουν νερό στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, αυτοί να πληρώσουν την κρίση! Γιατί αυτός ο \”δρόμος ανάπτυξης\” έφερε και τελικά την κρίση.

Η ΕΕ βάζει μόνο δεσμά στο λαό, δεν νοιάζεται για τις πραγματικές ανάγκες μας. Να σπάσουμε, τώρα, τα δεσμά!

Δεν είμαστε μόνοι μας. Σύμμαχοί μας είναι οι εργαζόμενοι, οι μικροί αγρότες, οι άνεργοι, οι νεολαίοι. Αφού όλοι έχουμε τον ίδιο εχθρό, τα μονοπώλια, όλοι μαζί να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας.

Μην αφήνεις άλλους να αποφασίζουν για σένα.

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Ηρακλείου που συσπειρώνεται στην ΠΑΣΕΒΕ καλεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους να πάρουν μέρος μαζικά στη χρονιάτικη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας που θα γίνει :

2/4/2014 στις 6.30 μμ στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (αίθουσα Καστελάκη) οδός Κορωναίου 9 με θέματα που μας αφορούν άμεσα (όπως Ασφάλιση, φορολογία).

Η παρουσία και η συμμετοχή όλων μας θα συμβάλει στο να παρθούν αποφάσεις για την παραπέρα πορεία του κλάδου μας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook