Η σύμπραξη δήμου Ηρακλείου και ΤΕΙ Κρήτης πάνω σε καινοτόμες εφαρμογές κυριάρχησε κατά την συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού με τον πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Ευάγγελο Καπετανάκη.

Οι δυο τους συμφώνησαν ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασιών αρκεί να υπάρξει ξεκάθαρη πολιτική βούληση και έμπρακτο ενδιαφέρον. 

Το ΤΕΙ Κρήτης διαθέτει τις υποδομές, την τεχνογνωσία και το ανθρώπινο δυναμικό για καινοτόμες εφαρμογές στον τομέα της ενέργειας χωρίς, ωστόσο, αυτές οι δυνατότητες να έχουν αξιοποιηθεί έως τώρα.

Ο κ. Λαμπρινός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προοπτική αυτής της συνεργασίας καθώς και για την δυνατότητα συμβολής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος σε προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης αλλά και στον καθορισμό χρήσεων γης με κοινωνικά κριτήρια. 

Παράλληλα, ενημερώθηκε από τον κ. Καπετανάκη για τις δράσεις που πραγματοποιούνται ήδη σε συνεργασία με το δήμο Ηρακλείου, όπως το πιλοτικό πρόγραμμα για τη παραγωγή βιολογικού λιπάσματος- κομποστ- από κλαδοκάθαρα καθώς και παρεμβάσεις κοινωνικού χαρακτήρα. 

Ο κ. Λαμπρινός μαζί με τα μέλη της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «Δύναμη Πολιτών» που έδωσαν το παρών, υπογράμμισαν την υψηλή θέση που κατέχει στο πρόγραμμα τους η στενή διασύνδεση δήμου, ΤΕΙ Κρήτης, ΙΤΕ και Πανεπιστημίου. 

Από την πλευρά του ο κ. Καπετανάκης τόνισε ότι η διοίκηση του Ιδρύματος επιθυμεί ακόμη «πλατύτερη» σχέση με το δήμο και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αναγκαιότητα για περισσότερο πράσινο. 

Επιπρόσθετα, η διοίκηση του ΤΕΙ ενημέρωσε τον κ. Λαμπρινό και τους συνεργάτες του για τα σοβαρά ζητήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν φοιτητές, εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό και τα οποία αφορούν στην προβληματική οδική πρόσβαση και στους ανεξέλεγκτους πληθυσμούς αδέσποτων. 

Τέλος, ο κ. Καπετανάκης έθεσε το ζήτημα των υψηλών δημοτικών τελών, χωρίς τις αντίστοιχες ανταποδοτικές υπηρεσίες, αλλά και την αναδρομική επιβολή τους ύψους μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, η οποία επιδεινώνει την οικονομική κατάσταση του Ιδρύματος.