Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με τον Μανώλη Συντυχάκη , μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Αγ. Μύρωνα , Πενταμόδι , και Πετροκέφαλο.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, \”ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου  κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τους κατοίκους , ανέδειξε τον καταστροφικό ρόλο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ για τους Αγρότες, που έχει οδηγήσει στο ξεκλήρισμα τα «παλαι ποτε» σταφιδοχώρια του Νομού. Η μείωση των επιδοτήσεων επιβεβαιώνει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΚΑΠ.
Αναδείχθηκε ακόμα το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα στον Αγ. Μύρωνα με το νερό, αλλά και οι ευθύνες της Δημοτικής αρχής σε αυτό. Ενώ τροφοδοτείται με νερό από εκεί η πόλη του Ηρακλείου, οι ίδιοι οι κάτοικοι ούτε πίνουν νερό και το πληρώνουν πανάκριβα.
Ο Μανώλης Συντυχάκης κάλεσε τους κατοίκους, να βγάλουν συμπεράσματα από την δική τους πείρα πάνω στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ που οδηγεί στο ξεκλήρισμα τη μικρομεσαία αγροτιά , μετατρέπει το νερό από αγαθό σε πανάκριβο εμπόρευμα.
Τέλος κατέληξε πως ο μόνος δρόμος είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής, ο αγώνας για μια άλλη αγροτική πολιτική προς όφελος των μικρομεσαίων αγροτών, των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό της φτωχομεσαίας αγροτιάς και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά της. Στις εκλογές του Μάη, καλούμε τους αγρότες να στείλουν μήνυμα καταδίκης σε όσους στήριξαν την καταστροφική πολιτική της ΕΕ που τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα. Στις ευρωεκλογές να στηρίξουν το ΚΚΕ , τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Περιφέρεια και Δήμο Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook